Pasak graikų pakrančių apsaugos tarnybos, buvo išgelbėti 57 žmonės, o dar septyni – dvi mergaitės, keturios moterys ir vyras – buvo ištraukti iš vandens netekę sąmonės ir vėliau konstatuota jų mirtis.

Paieškos ir gelbėjimo operacija akvatorijoje netoli Lesbo salos, esančioje Egėjo jūroje, buvo atšaukta, nes rasti visi valtyje buvę žmonės arba jų kūnai, informavo tarnyba.

Daugiau nebuvo gauta jokių pranešimų apie dingusius keleivius.

Kol kas nenustatyta, kodėl valtis apvirto.

Graikijos salas iš netoliese esančios Turkijos pakrantės mėginančių pasiekti žmonių reikšmingai sumažėjo nuo pabėgėlių krizės piko 2015 metais, kai kasdien atvykdavo tūkstančiai žmonių. Vis dėlto, į pavojingas keliones ir toliau išvyksta šimtai žmonių.

Nors atstumas nuo Graikijos iki Turkijos yra nedidelis, žmonių kontrabandininkai dažnai naudoja netinkamas plaukioti valtis, kuriomis gabena gerokai daugiau žmonių nei leistina, todėl daugelis tokių laivelių apvirsta ar nuskęsta.

Pagal Turkijos ir Europos Sąjungos pasiektą susitarimą, kuriuo siekiama pažaboti į Europą plūstančių migrantų srautą, Graikijos salas iš Turkijos pasiekiantys migrantai lieka tose salose esančiose stovyklose. Atvykėliams gresia deportavimas – nebent jiems pavyksta gauti prieglobstį Graikijoje.

Dėl ilgo ir biurokratinių kliuvinių apsunkinto prašymų suteikti prieglobstį nagrinėjimo proceso daugelis stovyklų persipildė žmonių; jose gyvenimo sąlygos yra prastos.