Frakcijos pranešime teigiama, jog taip pat planuojama aptarti mokesčių sistemos pakeitimų ribotą ar net galimai neigiamą poveikį, nepakankamą viešojo sektoriaus paslaugų ir mokytojų, medikų, kultūros ir socialinių darbuotojų atlyginimų finansavimą bei nesėkmingai vyriausybės vykdomą pajamų iš šešėlio surinkimą.

„EK toliau ragina spręsti toliau aštrėjančias socialinės nelygybės ir skurdo problemas, tačiau nematome jokio realaus plano iš Vyriausybės“, - pranešime sako frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis.

ELTA primena, kad praeitą savaitę EK paskelbė Lietuvai ir kitoms ES valstybėms narėms skirtų ekonominės ir socialinės politikos rekomendacijų siūlymus. Lietuvai rekomenduojama imtis veiksmų mokesčių sistemos, švietimo, sveikatos bei inovacijų srityse.

EK siūlo gerinti mokestinių prievolių vykdymą ir plėsti mokesčių bazę, pereinant prie šaltinių, kurių apmokestinimas mažiau kenkia augimui, mažinti pajamų nelygybę, skurdą ir socialinę atskirtį, be kita ko, pagerinant mokesčių ir socialinių išmokų sistemos struktūrą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)