Gelbėtojų komandos „Baltieji šalmaiׅ“, veikiančios tik sukilėlių teritorijose, atstovai dpa teigė, kad antskrydis buvo nukreiptas į rytinį Chan Šeichuno miesto rajoną ir mokyklą.

„Baltųjų šalmų“ Idlibe vadas Ahmedas Sheikho sakė, kad antskrydžių metu dar 24 žmonės buvo sužeisti, tarp jų būta ir vaikų.

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) patvirtino išpuolius, paaiškėjo, kad dauguma nukentėjusiųjų yra sunkiai sužeisti.

Pasak stebėsenos organizacijos atstovų, vyriausybės lėktuvai atlikpo 65 antskrydžius Chan Šeichuno mieste pietiniame Idlibo kaime ir kitose vietovėse šiaurinėje Hamos provincijoje.

Praeitą mėnesį Sirijos prezidento Basharo al-Assado pajėgos, remiamos Rusijos oro pajėgų, pradėjo didžiulį puolimą prieš sukilėlius Hamoje ir Idlibe, paskutinius didelius opozicijos įtvirtinimus Sirijoje.

SOHR, kuri nuo 2011 metų fiksuoja smurto Sirijoje mastą, suskaičiavo, kad nuo balandžio pabaigos sukilėlių valdomose Idlibo ir Hamos teritorijose žuvo 369 civiliai, tarp jų buvo 90 vaikų.