„Dream 2 Dream“ čempionato finale susitiko 8 greičiausi Baltijos šalių simuliatorių lenktynininkai. Abiturientas Justas Pirinauskas, teniso treneris iš Klaipėdos Edvinas Žadeikis, brolį pusfinalyje palikęs Algirdas Sabutis, pirmąkart per trečius metus į finalą patekęs Dominykas Eičinas, vienintelis į TOP 16 patekęs estas Urmas Riis, studentas Matas Mendelis iš Karklės, tauragiškis karys Gvidas Okas ir šių metų herojus Tauras Gudinavičius.

Po du mėnesius trukusių važiavimų ir taškų rinkimo dalyviai finalą pradėjo su tuo pačiu taškų skaičiumi – 0. Burtai lėmė, kad pirmosios ir antros jų lenktynės vyks Lenkijos „Tor Poznan“ trasoje su stipriais stabdžiais pasižyminčiu „Audi TT Cup“ automobiliu, o trečiosios jau iš pusfinalių pažįstamoje „Indy Brands Hatch“ trasoje su gatvėms skirtu „Toyota GT86“ automobiliu.

Finalinės tos dienos lenktynės buvo daug reikalaujančios. Jos vyko, nors ir namų, bet nelygioje ir klastingoje Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje. Lenktynininkai sėdo į maksimaliai tikro „Dream 2 Drive Junior“ komandos automobilio dinamiką atkuriantį „VW Scirocco GT24“. Įdomu tai, kad būtent su tokiu automobiliu niekas negali treniruotis simuliatoriais, nes visi jo dinaminiai nustatymai nėra prieinami viešai. Lyg išbandymų dar trūktų – lenktynės tokiomis sąlygomis truko 25 minutes, o tai yra labai daug.

Posakis „gera pradžia – pusė darbo“ tikrai suveikė T. Gudinavičiui. Jo laikas buvo geriausias pirmų lenktynių kvalifikacijoje. Tiesa, per pirmas lenktynes, pačiame pirmame posūkyje, jis savo pranašumą prarado E. Žadeikiui. Tik paskutiniuose ratuose po ilgai trukusių atakų T. Gudinavičius jį aplenkė ir darkart įrodė, kad į finalą atvyko tik su vienu tikslu. Taip jis uždirbo 10 taškų, E. Žadeikis ir A. Sabutis atitinkamai po 8 ir 7. Antrasis važiavimas vyko atvirkštine starto tvarka ir tuo geriausiai pasinaudojo dar vienas abiturientas J. Pirinaukas. Jis demonstravo išskirtinį susikaupimą, nekreipė dėmesio į veidrodėlyje vykstančias dramas ir finišavo pirmas. Nuo jo nedaug atsiliko antroje vietoje likęs D. Eičinas ir trečiu numeriu tas lenktynes baigęs E. Žadeikis.

Trečios lenktynės buvo visiškai kitokios, nes vyko su galiniais ratais varomu automobiliu – „Toyota GT86“. T. Gudinavičius trynė rankomis, nes tokie automobiliai – jo stichija. Tačiau ne viskas taip paprasta, nes praėjus dviems lenktynėms jis turėjo tiek pat taškų kaip ir artimiausias varžovas E. Žadeikis – 15. T. Gudinavičius su įtampa susitvarkė, finišavo pirmas, E. Žadeikis antras, o M. Mendelis šiose lenktynėse liko trečias.

Prieš paskutines finalo lenktynes drama dar toli gražu nebuvo pasibaigusi. Tarp T. Gudinavičiaus ir E. Žadeikio buvo tik mažas 2 taškų skirtumas. Jei šias lenktynes laimėtų E. Žadeikis, o T. Gudinavičius būtų antras, jie turėtų po vienodą taškų skaičių. Pirmenybė teikiama lenktynininkui laimėjusiam paskutinį važiavimą, taigi čempionu taptų E. Žadeikis. Vis dėlto jam važiavimas nesusiklostė gerai, jis darė klaidų ir nukentėjo nuo kitų dalyvių avarijų. Tuo tarpu T. Gudinavičius visą dieną važiavęs be didesnių nesusipratimų finišo liniją kirto užtikrintai – pirmas. E. Žadeikis atvažiavo paskui jį, o D. Eičinas liko trečias. Sudėjus visus finalinių važiavimų taškus, „Dream 2 Drive“ čempionato kulminacija atrodė taip:

  1. Tauras Gudinavičius – 35 tšk.
  2. Edvinas Žadeikis – 31 tšk.
  3. Dominykas Eičinas – 27 tšk.
  4. Justas Pirinauskas – 23 tšk.
  5. Matas Mendelis – 22 tšk.
  6. Gvidas Okas – 15 tšk.
  7. Algirdas Sabutis – 14 tšk.
  8. Urmas Riis – 13 tšk.

„Jausmas labai geras, bet dar sunku patikėti. Šiandien tikrai buvo mano diena ir tai išnaudojau. Dabar belieka pasiruošti egzaminams ir tikroms lenktynėms“, – rankoje laikydamas apie 10 kg sveriantį trofėjų kukliai kalbėjo pirmasis Baltijos šalių virtualių žiedinių lenktynių „Dream 2 Drive“ čempionas T. Gudinavičius.

Kartu su prizu jis gaus lenktynininko licenciją, visą lenktynėms reikalingą aprangą, asmenines automobilių sporto trenerio Jono Dereškevičiaus pamokas ir vietą profesionalioje lenktynių komandoje „Dream 2 Drive Junior“. Su ja ir greitu „Volkswagen Scirocco GT24“ automobiliu naujasis virtualių lenktynių čempionas jau po dviejų savaičių dalyvaus savo pirmose tikrose lenktynėse – „Ring Challenge“ Lietuvos „Time Attack“ čempionate birželio 22 dieną. svarbiausiose šių metų Baltijos šalių lenktynėse. Vėliau jo lauks kitos svarbiausios Lietuvos ir Baltijos šalių šio sezono lenktynės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)