„Tikimės, kad Pilietinis žmogaus teisių frontas pradės mitingą birželio 12 dieną, 10 val. (vietos, 5 val. Lietuvos laiku)", – pirmadienį žurnalistams sakė išvakarėse masinius protestus organizavusios koalicijos koordinatorius Jimmy Shamas.

Tokį pareiškimą jis padarė Honkongo lyderei Carrie Lam pažadėjus trečiadienį miesto parlamente tęsti debatus dėl minėto įstatymo priėmimo, nepaisant protestuotojų reikalavimo atsisakyti šio teisės akto.

Jos teigimu, teisės akte numatytos tarptautinius standartus atitinkančios tam tikros apsaugos priemonės, skirtos apsaugoti žmogaus teises.

„Aš ir mano komanda neignoravome jokių nuomonių, išreikštų dėl šio labai svarbaus teisės akto. Klausėmės ir klausomės labai atidžiai“, – sekmadienį tvirtino Honkongo lyderė.

Honkongo lyderė C. Lam stumia įstatymą nepaisydama žmogaus teisių gynėjų ir verslo grupių kritikos. Oponentai sako, kad Kinijos teisinė sistema neužtikrins tokių pačių teisių atsakovams kaip pusiau autonominiame Honkonge.

Honkongas 1997 metais buvo grąžintas Kinijai, bet 50-čiai metų išsaugojo teisę į savo socialines, teisines ir politines sistemas pagal modelį „viena šalis, dvi sistemos“.