Nesusipratimas kilo per neseniai vykusį Donaldo Trumpo vizitą Jungtinėje Karalystėje.

B. Johnsonas detales apie šį nesusipratimą atskleidė laikraščiui „The Sunday Times“. Rašoma, kad B. Johnsonui sulaukus skambučio balsas kitame gale prisistatė esantis Dauningo gatvės ryšių operatoriaus.

„Girdėjosi švelnus airiškas akcentas, kuris sakė, kad yra 10-ojo namo ryšių operatorius ir kad kitame gale manęs laukia Jungtinių Valstijų prezidentas. Sujungsiu jus su Baltųjų Rūmų situacijų kambariu“, – sakė B. Johnsonas.

„Galvodamas greitai, kaip aš visada darau, pasakiau: visiems mūsų „Radio Kilkenny“ klausytojams, jūs manęs neišdursite“, – sakė B. Johnsonas.

Po to politikas teigė perskambinęs į vyriausybės rūmus, kur jam buvo pasakyta, kad tai iš tiesų buvo JAV prezidentas.

Vėliau vyrams vis dėlto pavyko susisiekti, o kandidatas į JK premjero postą B. Johnsonas teigė, kad D. Trumpas jam ne tik palinkėjo geros kloties, bet ir išreiškė viltį pagilinti ekonominį bendradarbiavimą ir pasiekti prekybos susitarimą.

JK spaudoje pasirodė pranešimų, kad vizito metu D. Trumpas norėjo susitikti su B. Johnsonu, tačiau šis teigė atsisakęs. Šis padėkojo už kvietimą, tačiau atsisakė, nes turėjo ruoštis konservatorių partijos pirmininko rinkimų agitacijos renginiui.