„Teletabiai“ debiutavo televizorių ekranuose Didžiojoje Britanijoje dešimtojo praėjusio amžiaus dešimtmečio pabaigoje ir žaibiškai išpopuliarėjo visame pasaulyje. Šis serialas vaikams pirminio rodymo metu 1997–2001 buvo nominuotas ir dviem „Emmy“ apdovanojimams, nes kaip reikiant užkariavo ir amerikiečių vaikų širdis.

2015 metais serialas vėl pradėtas transliuoti, kai „Nickelodeon“ perėmė teises Jungtinėse Valstijoje rodyti naujas serijas. Neabejojama, kad taip įvyko dėl to, kad serialas tapo tiesiog kultiniu tarp vyresnių žiūrovų.

Viena suaugusi šio serialo filmavimo komandos narė taip pat save laiko didžiule gerbėja. Jess Smith suvaidino tą besijuokiantį kūdikį-saulytę, kuris krykštauja kiekvienos serijos pradžioje ir pabaigoje. Jos švytintis veidukas tapo tiesiog legendiniu atvaizdu. Bet kaip tas veidas atrodo dabar? Ar ji vis dar taip žaviai šypsosi?

Atrado ligoninėje

J. Smith sulaukė galimybės dalyvauti kūdikio-saulytės atrankoje, nes tinkamu metu atsidūrė tinkamoje vietoje. Pasirodo, kad serialą kūrusi kompanija „Ragdoll Productions“ paprašė vienos medicinos darbuotojos Kento grafystėje veikiančioje „Kent Edenbridge Hospital“ ligoninėje atkreipti dėmesį į besišypsančius kūdikius. Kai į ligoninę vizito atvyko neseniai pagimdžiusi Anji Smith su dukrele Jess, šios šypsena iš karto atkreipė visų dėmesį.

Jai buvo sumokėta maždaug 350 JAV dolerių

Atsižvelgiant į tai, kad Jess veidukas buvo rodomas iš viso 365 „Teletabių“ serijose, daugelis galėtų pamanyti, kad mergaitei ir jos šeimai buvo dosniai atsilyginta. Tik tuomet niekas (net ir „Ragdoll Productions“, BBC ir Smithų šeima) net negalėjo įsivaizduoti, kad serialas taps toks populiarus, ir mergaitei sumokėta suma būtent tai atspindi.

Pasirodo, kad Smitų šeimai už jų mergytės atvaizdo panaudojimą buvo sumokėta vos 250 svarų (apie 350 JAV dolerių, skaičiuojant tuometiniu kursu) ir padovanota dėžė žaislų. Nepaisant to, šeima tikrai patenkinta ir dėl nieko nesigaili. „Tai tiesiog buvo įdomus atvejis ir tiek. Mes nesitikėjome, kad visa tai taps tokiu dideliu reikalu“, – sakė mergaitės mama Anji.

Jess taip pat nelaiko akmens užantyje prodiuserių atžvilgiu, nors net ir dabar negauna jokio honoraro, nors serialas rodomas visame pasaulyje. „Esu įsitikinusi, kad man labai patiko gauta žaislų dėžė, – sakė ji. – Niekas nežinojo, kad serialas taip išpopuliarės, todėl mes negavome jokio honoraro.“

Pati žiūrėjo „Teletabius“ būdama vaikas

Kaip ir daugybė britų vaikų dešimtojo dešimtmečio pabaigoje, Jess taip pat labai mėgo žiūrėti „Teletabius“. „Aš tikrai prisimenu, kaip žiūrėdavau „Teletabius“, kai buvau maža. Aš juokiausi kartu su saulyte, o paaugusi supratau, kad tai aš“, – pasakojo Jess.


Daugelį metų tik Smithų šeimai artimiausi žmonės žinojo saulytės paslaptį. „Mano artimi draugai ir šeimos nariai tai žinojo, tačiau iki šiol man tiesiog nebuvo kažkokio noro visiems pasakoti“, – sakė Jess.

Kaip skelbia spauda Smithų šeimos gimtojoje Kento grafystėje, šeimos nenoras pasakoti apie mergaitės vaidmenį kultinėje vaikams skirtoje laidoje buvo susijęs su tuo, kad Jess buvo labai drovus vaikas. „Jeigu visi žinotų, būtų tikrai baisu“, – sakė Jess.

Kaimynai ragino pasipasakoti

Net ir po to, kai buvo nutrauktas pirminis serialo rodymas, Jess daug metė slėpė, jog tai ji buvo tas kūdikis-saulytė. Ir ji nieko nesakė, nors jos aplinkos žmonės ragino ją pasakyti tiesą ir prisiimti savo nuopelnus.

Reikalus prastino ir tai, kad „Laguna Beach“ žvaigždė Jessica Smith dažnai buvo vadinama kūdikiu-saulyte.

„Buvo tikrai ne vienas žmogus, apsimetantis saulyte, tačiau tik aš galėjau papasakoti tikrąją istoriją, – sakė Jess, nusprendusi, kad pagaliau atėjo tinkamas metas pasakyti tiesą. – Visi sako, kad mato panašumą su saulyte. Mano veidas ir po šiai dienai išliko gana vaikiškas. Nelabai nuo tada ir pasikeičiau. Vis dar labai mėgstu juoktis.“

Pagaliau prisipažino universiteto draugams

Jess laukė, kol pradės mokytis koledže, kad pasauliui atskleistų savo „pramogų pasaulio paslaptį“.

„Universitete mes turėjome šalia sėdinčiam žmogui kai ką papasakoti apie save, tad nusprendžiau pasakyti tai“, – pasakojo mergina. Nuo tada jos bendramoksliai ragino ją priimti savo garsią praeitį.

„Jie nuolat ragino mane tai padaryti. Pamaniau, kad galiu jiems tai papasakoti, nes su jais praleisiu ateinančius trejus gyvenimo metus“, – sakė ji.

Netrukus Jess „numetė bombą“ socialiniame tinkle „Facebook“. „Taigi, neseniai atšvenčiau savo 19-ąjį gimtadienį ir daug apie tą mąsčiusi nusprendžiau, kad atėjo laikas visiems tai pasakyti. Ilgai tai slėpiau... Tačiau pagaliau išdrįsau tai pasakyti. Aš esu saulytė iš „Teletabių“, – parašė Jess.

Jess Smith

Siekdama įtikinti žmones, kad sako tiesą, ji paragino juos susirasti internete kūdikio-saulytės atvaizdą.

„Jie neatpažįsta manęs, jeigu jiems nepasakau, ir tuomet jiems tenka „Google“ susirasti nuotrauką“, – Didžiosios Britanijos ryto pokalbių laidai „Lorraine“ sakė mergina.

Buvo raginama siekti modelio karjeros

Jess teigimu, jos šeima labai didžiuojasi tuo, kad ji prisidėjo prie pasauliniu fenomenu tapusio serialo. „Mano šeima tai prisimins visą gyvenimą. Mano močiutė yra nukabinėjusi visą sieną straipsniais apie mane. Aš taip pat didžiuojuosi. Į nieką to nekeisčiau“, – sakė Jess.

Ji pasakojo, kad žmonės jos tėvus, kai tik mergaitė kiek paaugo, ragino dukterį nukreipti į modelių verslą. „Žmonės mano mamai sakė, kad turėčiau tapti modeliu, tačiau ji manė, kad tai nėra man tinkamas kelias, nes buvau gana drovi“, – sakė ji.

Modelio karjerą atmetusi Jess nusprendė mokytis menų ir šiuo metu studijuoja choreografiją „Canterbury Christ Church“ universitete.

Atšventė „Teletabių“ dvidešimtmetį

Tikrai būtų neteisinga švęsti dvidešimtąjį „Teletabių“ gimtadienį be originaliosios saulytės Jess. Todėl 2017 metais mergina gavo tikrai daug dėmesio ir sudalyvavo ne vienoje televizijos laidoje Didžiojoje Britanijoje.

Įdomiausia, kad BBC laidos „The One Show“ metu jos vedėja Holly Willoughby, paprašyta iš minios atpažinti kūdikio-saulytės originalą, pasirinko per dvi eiles nuo Jess sėdėjusį vyruką.

Jess Smith (dešinėje, apsirengusi juodai)

Jess taip pat socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė nuotraukų iš „Teletabių“ gimtadienio. „Puikiai praleidau vakarą vakar švęsdama #Teletabiams20. Nekantrauju išvysti naujas serijas“, – parašė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)