Ketvirtųjų finalo serijos rungtynių ketvirtojo kėlinio pradžioje „Golden State Warriors“ įžaidėjas Shaunas Livingstonas greitoje atakoje po metimo besileisdamas ant parketo stipriai trenkė F. VanVleetui alkūne į veidą, kuris netrukus pasruvo krauju.

„Raptors“ atstovui stipriu smūgiu buvo prakirsta oda po akimi ir išmuštas dantis. Į klubo medikų rankas patekęs krepšininkas išėjo į rūbinę, kur jo žaizda buvo susiūta septyniomis siūlėmis.

Nors buvo sužeistas ir negalėjo žaisti, F. VanVleetas skubėjo grįžti ant komandos atsarginių suolelio. Rungtynių pabaigoje atletas tai ir padarė bei kartu su bendraklubiais šventė pergalę 105:92, leidusią serijoje nutolti 3-1.

Po mačo žurnalistų paklaustas apie savo sveikatą, F. VanVleetas teigė nesirūpinantis dėl septynių siūlių pareikalavusios žaizdos, tačiau buvo nusiminęs dėl prarasto danties.

Vieno „Raptors“ lyderių nepralinksmino net žurnalistas, paklausęs ar dėl prarasto danties jis nesijaučia esantis artimesnis kanadiečiams, kurie neretai praranda dantis žaisdami ledo ritulį.

„Nenoriu atrodyti kaip kanadietis. Jei dėl to turiu prarasti dantį, man to nereikia. Aš nežaidžiu ledo ritulio, gerbiu tai darančius, tačiau pamesti dantį nėra linksma.

Su siūlėmis susitvarkysiu, bet dėl danties esu labai nusiminęs. Prieš kitas rungtynes skubėsiu apsilankyti pas odontologą“, – kalbėjo F. VanVleetas.

Šį sezoną NBA pirmenybėse F. VanVleetas per susitikimą vidutiniškai įmeta po 10 taškų, atkovoja po 2,4 kamuolio bei atlieka po 4,3 rezultatyvaus perdavimo.