„Aš nepažįstu šio žmogaus. Tikiuosi, kad kada nors susipažinsime“, – Sankt Peterburge vykstančiame ekonomikos forume kalbėjo V. Putinas, paklaustas, kodėl jis nepasveikino V. Zelenskio gegužę įvykusios jo inauguracijos proga.

„Panašu, kad jis yra geras specialistas savo srityje, srityje, kur jis anksčiau dirbo – geras aktorius, – pridūrė jis. – Bet vienas dalykas ką nors vaidinti, ir kitas – kuo nors būti“.

Politikos naujokas V. Zelenskis prieš tapdamas prezidentu buvo profesionalus komikas ir anksčiau buvo geriausiai žinomas dėl savo vaidmens seriale „Tautos tarnas“ (Sluga naroda), kuriame jis vaidina mokytoją, netikėtai tapusį valstybės vadovu.

„Norint vaidinti būtinas talentas“, – pirmą kartą išsamiai komentuodamas V. Zelenskio atėjimą į valdžią nurodė Rusijos prezidentas.

„Bet norint tvarkyti valstybės reikalus būtini kiti įgūdžiai – tam tikra patirtis, žinios. Būtina matyti problemas ir rasti priemonių joms išspręsti“, – pridūrė ji.

V. Putinas pareiškė nemanąs, kad V. Zelenskis „neturi šių įgūdžių,.. bet jis dar niekaip nepasireiškė“.

Prezidentu V. Zelenskis buvo išrinktas balandį ir pakeitė ukrainiečių eksprezidentą Petro Porošenką, stojusį prie valstybės vairo po 2014 metų masinių protestų, per kuriuos buvo nuverstas ankstesnis prorusiškas lyderis Viktoras Janukovyčius.

Buvęs komikas per savo rinkimų kampaniją pagrindinį dėmesį skyrė ilgai laukiamoms reformoms, tačiau daugelis mano, kad jį kompromituoja ryšiai su oligarchu Ihoriu Kolomoiskiu.

V. Putino teigimu, V. Zelenskio retorika Rusijos atžvilgiu yra prieštaringa.

„Vieną dalyką jis sakė rinkimų kampanijos metu, kitą – po rinkimų. Teks palaukti ir pažiūrėti“, – pabrėžė Kremliaus šeimininkas.