„Nors žvelgiant iš šalies tai ir gali pasirodyti keista, atvirai pasakius, nesu iš tų moterų, kurios savo išvaizdai skiria daug pastangų. Kartais išties norėčiau daugiau laiko praleisti prie savo spintos, eksperimentuodama su įvairiais deriniais. Tačiau kuo toliau, tuo labiau laiko tam ima trūkti, o įkūrus savąją „Eyes Mast“ studiją laiko sau visai nebeliko.

Išlaikyti savitą stilių ir atrodyti taip, kad neliktų nusivylę „Instagram“ sekėjai, man padeda kruopščiai atrinkti spintoje kabantys drabužiai. Todėl, net jei apsirengti ir išlėkti pro namų duris turiu vos per penkias minutes, po ranka visada bus tie drabužiai, kurie leidžia atrodyti gerai ir patinka tiek man, tiek mano sekėjams. Iš tiesų, būtent dėl tų žmonių, kurie kasdien mane seka ir palaiko, neleidžiu sau iš namų išeiti atrodydama bet kaip. Ačiū jiems!“

– Ar nuolat išlikti stilingai – brangu?

– Tai jau skonio reikalas. Kiekviena moteris į savo išvaizdą ir jai skiriamą pinigų sumą žvelgia skirtingai, ir tame nėra nieko blogo. Vienos gali labai puikiai atrodyti apsipirkdamos Farfetch ar Net-a-Porter, kitos – nešiodamos Zara ar H&M įsigytus drabužius. Taigi, manau, kad sukurtum gerą įvaizdį, turėti daug pinigų nėra būtina.

Pati vis dažniau renkuosi įsigyti, nors ir mažiau, kokybiškesnių ir brangesnių drabužių, nors anksčiau mieliau rinkdavausi kiekybę. Taigi bėgant metams mano įvaizdis brangsta. Deja, bet nesu iš tų, kurios kas savaitę lankosi parduotuvėse, – neištverčiau. Dabar, jei kažką perku, tik todėl, kad tikrai labai patinka ir labai reikia, o ne tam, kad galbūt kada nors apsivilkčiau.

Žinoma, šiuo atveju man labai smarkiai pasitarnauja asmeninis tinklaraštis, nes vien dėl „Instagram“ turiu galimybę nepirkti didžiosios dalies reikalingų drabužių – prekės ženklai savo drabužius man siunčia dovanų vien tam, kad jais apsirengusi pasirodyčiau sekėjams. Sakyčiau, man tai tarsi antras svajonių darbas! Esu be galo laiminga ir dėkinga likimui, kad dėl „Instagram“ turėjau galimybę susipažinti ir dirbti su tiek nuostabių žmonių ir vardų.

Gabija Varnaitė Niujorke

– Viena – būti stilingai, kita – madingai. Ar kurdama savo stilių vaikotės madų?

– Stilių arba turi, arba ne, todėl būti stilinga gali ne kiekviena. O nueiti ir nusipirkti šio sezono „must have“ drabužių ir atrodyti madingai gali kiekviena, todėl su jumis sutinku. Tačiau pati nesu iš tų, kuri aklai vaikosi madas ir šluoja visas parduotuves vien tam, kad tik turėtų tai, kas kabo vitrinose ar matyti žurnalų viršeliuose. Visuomet buvau ilgaamžio, klasikinio stiliaus drabužių šalininkė, nes jie lengvai derinami visais sezonais ir madingi išlieka ilgiau. Šiuolaikinis ritmas per greitas tiek kasdienybėje, tiek mados pasaulyje. Todėl žengdama bet kokį žingsnį esu linkusi jį iš anksto gerai apsvarstyti.

– Kurioms įvaizdžio detalėms skiriate daugiausia dėmesio?

– Rankinėms ir batams. Mano nuomone, tai du pagrindiniai kiekvieno įvaizdžio elementai.

– Stiliaus pojūtis – įgimtas ar įgyjamas?

– Sunku pasakyti. Manau, šiais laikais jaučiant didelį norą stiliaus pojūtį turėtų būti įmanoma išsiugdyti. Puiki priemonė tam – socialiniai tinklai. Ir pati esu pastebėjusi, kad kur kas daugiau įkvėpimo skirtingiems įvaizdžiams kurti randu ne žurnaluose ar portaluose, o „Instagram“ tinkle. Taigi, manau, su socialiniais tinklais damoms kur kas lengviau palengva kurti ir plėtoti savąjį stilių.

– Ar kurdama savo įvaizdį kada nors esate prašovusi pro šalį?

– Kadangi savo išvaizdos ir stiliaus atžvilgiu jokių drastiškų žingsnių nesu žengusi, ir didelio nuokrypio nuo sau įprasto stiliaus nesu patyrusi. Todėl, sakyčiau, veikiausiai prašovusi nesu. Stengiuosi visuomet išlikti savimi, jaustis patogiai ir atrodyti natūraliai. Galbūt tai – receptas geram įvaizdžiui palaikyti?

Gabija Varnaitė