Išplatintame Prokuratūros pranešime spaudai teigiama, kad generalinis prokuroras TTK pirmininkę A. Širinskienę informavo, kad publikacijoje kaip neva tokio neteisėto susitarimo išdava nurodomas šių metų gegužės 3 d. Specialiųjų tyrimų tarnybos sprendimas atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimai neteisėtų tam tikrų VTEK narių veiksmų, buvo panaikintas dar gegužės 29 dieną Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų departamento prokuroro nutarimu.

„Tuo pačiu nutarimu Specialiųjų tyrimų tarnybai buvo pavesta atlikti papildomą pareiškėjo pateiktos informacijos patikslinimą. Šiuo metu proceso sprendimas dėl pareiškime nurodytų aplinkybių dar nėra priimtas. Šis faktas iš esmės paneigia publikacijoje tendencingai eskaluojamą prielaidą dėl tariamo susitarimo“, – rašoma Generalinės prokuratūros pranešime.

E. Pašilis teigia esąs įsitikinęs, kad tik tiksli, pagrįsta faktais ir nešališka informacija apie institucijų veiklą ir atskirų pareigūnų veiksmus tenkina teisėtus visuomenės interesus, užtikrina valstybės stabilumą, jos piliečių saugumą ir įgyvendina teisinės valstybės principus, įtvirtintus Lietuvos Konstitucijoje.

Į E. Pašilio kreipimąsi socialiniame tinkle netruko sureaguoti ir A. Širinskienė.

„Mačiau visko, bet kad kažkas prašytų paneiginėti prielaidas ir susidariusius įspūdžius, dar matyti neteko. Bet visada būna pirmas kartas. Šiandien pamačiau - ką tik Generalinis prokuroras, vietoje to, kad bandytų spręsti savo reputacinę krizę, prašo paneigti įspūdžius apie situaciją prokuratūroje, kurie pradėjo formuotis po to, kai jis į pareigas paskyrė savo paties vaiko krikštatėvį“, - rašė Seimo narė, priklausanti „valstiečių“ partijai.