Štai keletas daiktų, kuriems spintelėse tikrai ne vieta, nes jie per dideli, per sunkūs, per dažnai naudojami, turi kokią nors specifinę paskirtį ar kt.

Padėklai

Namie tikriausiai turite tik vieną, na, daugiausiai – du padėklus. Kadangi jų tik tiek, įdėti į virtuvės spintelę padėklai tik bereikalingai užims vietą. Nieko nelaimėsite ir tada, jei padėklą užkrausite kitais indais, nes kai jo prireiks, teks gaišti, kol nukelsite indus. Ideali vieta padėklui – koks nors atokus virtuvės kampelis arba plyšys, į kurį tik padėklas ir telpą. Taigi, padėklą laisvai galite užkelti ant šaldytuvo, virš kurio kaba spintelė.

Staltiesės ir servetėlės

Šiaip jau virtuvėje reikia laikyti maistą, o ne tekstilę, todėl staltieses sukraukite šalia kitų audinių: tada jos neprisigers gaminant maistą sklindančių kvapų, be to, niekas jų nesuteps, atsitiktinai prisilietęs nešvariomis rankomis. Jei vis dėlto tvirtai nusprendėte laikyti staltieses virtuvėje, parinkite joms pačią aukščiausią lentyną – taip taip, būtent tą, kurią pasiekti pavyksta tik užlipus ant kėdės.

Nenaudojami buitiniai prietaisai

Jei spintelėje atsitiktinai aptikote daiktą, apie kurio egzistavimą seniai pamiršote, be to, nelabai žinote, kokia jo paskirtis, vadinasi, metas su juo visiems laikams atsisveikinti – parduoti arba paaukoti. Išimtį sudaro tik ta technika, kurią, nors ir labai retai, tačiau naudojate, pvz., ledų gamybos aparatas. Tačiau ir tokiems prietaisams geriau rasti kokią nors kitą vietą, galbūt šalia panašų įrenginių.

Dažnai naudojama buitinė technika

Renkant vietą prietaisams, kurių dažnai prireikia, prioritetu turėtų būti patogumas. 30 sekundžių, kurias kasdien užtrunkate, kol ištraukiate prietaisą iš spintelės, atlaisvinate jam vietos ir prijungiate jį prie maitinimo tinklo, per metus virsta 130 minučių, taigi, beveik dviem valandomis. Pasinaudoję prietaisu, turite grąžinti jį atgal, vadinasi, vėl gaištate laiką! Ar ne vertėtų pagalvoti apie taupyti laiką leidžiantį sprendimą?

Šventinės dekoracijos

Jei nekeliate švenčių kasdien arba bent kas savaitę, visas iškilmėms skirtas dekoracijas laikykite ne virtuvėje, o, pvz., sandėliuke.

Maistas

Maistą reikia laikyti arba šaldytuve, arba maistui skirtame bufete. Saugodami jį spintelėse, netrukus prisišauksite pelių, parazitų, pelėsių ir kitų negandų. Spintelėse galima laikyti nebent kruopas, cukrų, kavą, arbatą ir pan.

Indai ir serviravimo reikmenys, kurių prireikia vaišėms lauke

Šis patarimas skirtas tiems, kurie gyvena nuosavuose namuose, todėl kartais gali sau leisti papietauti lauke. Jei turite specialiai vaišėms lauke skirtų stalo reikmenų, laikykite juos ne virtuvės spintelėje, o, tarkim, sandėliuke: juk prireikia jų tikrai retai, be to, prieš naudodami vis tiek paprastai juos prašluostote ar net išplaunate.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)