Penktadienio bei šeštadienio dienomis bus dar palankesnės sąlygos kartu su kopiančia į dangaus skliautą saule augti ir telktis kamuoliniams debesims. Popietinėmis valandomis daug kur sulauksime trumpo lietaus, kai kur gali lyti gana intensyviai. Trankiai griaudės perkūnija.

Penktadienio dieną pūs stiprokas pietryčių vėjas, o kylant audros debesiui gali kilti net smarkūs trumpi vėjo gūsiai, siekiantys 15-20 m/s. Karščiausia diena numatoma šiaurės rytiniame šalies pakraštyje iki 30-31 laipsnio karščio, čia lietaus debesys pasirodys vėliau, bei lis menkiau. Didesnėje šalies dalyje aukščiausia dienos temperatūra svyruos apie 27-29 laipsnius šilumos. Užslinkus lietaus debesims temperatūra nukris bent 4-5 laipsniais.

Vilniuje ar jo apylinkėse popietinėmis valandomis taip pat tikimasi trumpo lietaus, perkūnijos ir stipresnių vėjo gūsių, aukščiausia temperatūra apie vidurdienį sieks 27-29 laipsnius.

Išliję vandenį šeštadienio naktį debesys sklaidysis, tik nakties pradžioje dar kur ne kur užsitęs perkūnija. Naktį temperatūra nenukris žemiau 15-19 laipsnių šilumos.

Dieną vėl panašiai kaip penktadienį pasikartos orų scenarijus, įdienojus kils perkūnijos debesys, su trumpomis liūtimis, kai kur įsisuks stiprūs vėjo gūsiai. Temperatūra kils iki 25-30 laipsnių, bet jau antroje dienos pusėje vakariniame šalies pakraštyje atsisuks vėsesnius pietvakarių, vakarų vėjas.

Sekmadienio naktį jau vyks oro masių kaita, besiskverbiant gaivesniam orui lydima lietaus, perkūnijos.

Sekminių dieną Lietuvoje numatomi jau gaivesni, be lietaus orai. |Nestipriai pūs šiaurės vakarų vėjas. Temperatūra sieks 21-26 laipsnius.