Zamfaros valstijos, kur buvo surengta ataka, vyriausybės atstovas spaudai Yusufas Idrisas patvirtino žmonių žūtį ir informavo, kad regiono gubernatorius apsilankė incidento vietoje ir pareiškė užuojautą aukų artimiesiems.

„Gubernatorius taip pat davė nurodymą perkelti 14 per šaudynes sužeistų žmonių iš Kanomos bendrojo profilio ligoninės į Federalinį medicinos centrą Gusau mieste, kad jiems būtų suteikta geresnė medikų pagalba“, - pridūrė Y. Idrisas. Anot jo, valstijos vyriausybė padengs visas su tuo susijusias išlaidas.

Pasak kai kurių šaltinių, atsakomybė už žudynes tikriausiai tenka „Boko Haram“ grupuotei.

„Boko Haram“ - islamistinė grupuotė, rengianti išpuolius Nigerijos šiaurėje ir šiaurės rytuose, taip pat kaimyninėse šalyse. Ji siekia sukurti islamo kalifatą ir įvesti šariatą (islamo teisę) visoje Nigerijos teritorijoje. „Boko Haram“ stoja prieš vakarietišką švietimo modelį, demokratiją, valdžių pasidalijimo principą, vakarietiškus drabužius ir visus kitus „svetimos“ kultūros elementus.

Nuo 2009 metų jos smogikai Čado ežero baseino šalyse (Nigerijoje, Čade, Kamerūne, Nigeryje) nužudė daugiau kaip 27 tūkstančių žmonių. Be to, žmogaus teisių gynėjų duomenimis, ekstremistai pagrobė dešimtis tūkstančių žmonių, tarp kurių - apie 10 tūkstančių jaunuolių. Konflikto zonoje daugiau kaip 11-kai milijonų nigeriečių reikalinga skubi humanitarinė pagalba.

2015 metų kovą grupuotė prisiekė ištikimybę teroristinei „Islamo valstybės“ organizacijai.