„Baikit juokus, nereikia trauktis, Buvo partijos prezidiumo posėdis. Jame mūsų partijos ir valdybos nariai išreiškė pozicijas, kokios ministerijos būtų prioritetinės. Tai yra Finansų, Žemės ūkio, Kultūros arba Teisingumo.

Aš pats puikiai suvokiu, kad, kur yra premjeras, visą laiką finansų ministras yra jo. Tai reikia realiai vertinti savo situaciją. Aš tą vakar savo prezidiume ir valdyboje pasakiau. Kas bus premjeras, to ir bus ministras“, – sakė R. Žemaitis ketvirtadienį kartu su Tvarkos ir teisingumo partijos frakcijos Seime seniūnu Vytautu Kamblevičiumi apsilankęs pas išrinktąjį prezidentą Gitaną Nausėdą.

„Tvarkiečiai“ skaičiuoja, kad aštuonis narius Seime turinti partija, turėtų gauti du ministrų postus.

Kaip rašė ELTA, ketvirtadienį R. Žemaitaitis sakė, kad „bent jau du ministrai planuoja keisti savo darbą ir neketina likti ministrais“.

Po susitikimo su G. Nausėda jis teigė tai nugirdęs iš ministerijos darbuotojų.

„Ministerijos darbuotojai sako: „ko gero, mūsų ministras išeina dirbti kitur“, – sakė R. Žemaitaitis.

Jis nesutiko įvardinti, iš kurios ministerijos darbuotojų tai išgirdo.

Pasak Tvarkos ir teisingumo lyderio, šiuo metu derybos vyksta dėl programinių nuostatų. Dėl ministrų pozicijų esą bus deramasi po Joninių, kai premjeras grįš iš atostogų.

Šiuo metu vyksta derybos dėl valdančiosios koalicijos formavimo. Memorandumą dėl jos suformavimo yra pasirašiusios trys partijos – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija ir Tvarka ir teisingumas. Prie jos pakviesta prisijungti ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija, kuri galutinio atsakymo dar nepateikė.

„Tvarkiečių“ lyderis mano, kad Lietuvos lenkų rinkimų akcija palaikys valdančiuosius, tik dar neaišku kokia forma.

„Tikiuosi, kad taip. Man asmeniškai su jais teko dirbti nuo 2007 m. Tai yra žmonės, kurie dažniausiai laikosi savo susitarimų ir principų. Tik klausimas, ar jie dalyvaus valdančiojoje koalicijoje, ar jie tik pasirašys susitarimą Seime parlamentiniame lygyje“, – sakė R. Žemaitaitis.