Pagal „tvarkiečių“ 11 punktų sąrašą, kurį gavo LRT.lt, yra siūloma nustatyti 5 proc. PVM tarifą šviežiems maisto produktams, kurie pagaminti vietiniame žemės ūkyje. Taip pat yra siūloma, kad juridiniai asmenys PVM mokėtų tada, kai su juo atsiskaito klientas, o ne išrašius sąskaitą.

Partija Tvarka ir teisingumas taip pat siūlo didinti finansavimą neformaliam ugdymui bei kompensuoti per krizę sumažintas išmokas asmenims, dirbusiems pavojingose sąlygose, ir statutiniams darbuotojams.

Tvarka ir teisingumas siūlo ir ES sienos saugojimo stiprinimą. Atsižvelgiant į pasiūlymą, kiekviename poste turėtų būti rentgeno įrenginys.

Pelno mokesčio perskirstymo keitimas taip pat yra įrašytas „tvarkiečių“ pasiūlymų Vyriausybės programai sąraše. Siūloma, kad 75 proc. pelno mokesčio eitų į valstybės biudžetą, o 25 proc. – į savivaldybės biudžetą, energetinio efektyvumo didinimo priemonėms turėtų būti užtikrintas pakankamas finansavimas ir įsipareigota modernizuoti mažiausiai 2 000 daugiabučių namų kasmet.

Tarp pasiūlymų – ir vidutinio darbo užmokesčio pakėlimas iki 1 000 eurų. Keisti siūloma ir vaiko priežiūros išmokų skyrimo tvarką. Pastarajame pasiūlyme siūloma už pirmus metus mokėti 100 proc. atlyginimo, o už antrus – 75 proc.

Kaip praneša LRT.lt, tarp „tvarkiečių“ pasiūlymų yra ir fitosanitarinių sertifikatų medienai ir medienos gaminiams, įvežamiems iš trečiųjų šalių, įvedimas, o prioritetinę ūkinę veiklą vykdantiems ūkio subjektams yra siūloma netaikyti 40 proc. rinkos koncentracijos taisyklės.