DELFI sulaukė skaitytojo, pastebėjusio gatvėse automobilius, kurių valstybinio ženklo numeriuose atsirado „i“ trumpoji, laiško. Anot jo, iš pradžių pamatęs tokius numerius jis pamanė, kad mato užsienyje registruotą transporto priemonę. Ir tik tada pastebėjo, kad ženklas yra lietuviškas.

„Anksčiau tokių valstybinių numerių neteko matyti, buvo teigiama, jog dėl to, kad „i“ raidė panaši į skaičių „vienas“. Ar kažkas pasikeitė?“ – svarstė DELFI skaitytojas.

Regitros“ komunikacijos skyriaus specialistė Emilija Bardauskienė teigė, jog nors valstybinio numerio ženklą sudaro 3 raidės ir 3 skaičiai, iki šių metų kai kurių kombinacijų buvo vengiama.

Specialistė aiškino, jog anksčiau, kai kurios raidės nebuvo naudojamos siekiant išvengti numerio ženkluose esančių raidžių susitapatinimo su kitais simboliais.

Būtent dėl šios priežasties buvo atsisakyta „Y“ raidės, kuri tapatinosi su „V“, be to, numerio ženkluose nebuvo galima pamatyti ir trumposios „I“, kurią galima lengvai supainioti su vienetu.

Visgi „Regitros“ atstovė patvirtino, kad dar šių metų pradžioje numerio ženklų raidžių ir skaičių šriftai buvo atnaujinti, todėl nuspręsta į ženklinimą įtraukti ir raides, kurių anksčiau buvo vengiama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)