„Mūsų stebėjimai, kad Urano sodrinimo komplekse ilgą laiką buvo vykdomas medžiagų transportas... suteikia naują užuominą, kad šis kompleksas tebeveikia ir kad jis veikiausiai gamina prisodrintą uraną“, – nurodė tinklalapis, priklausantis Johnso Hopkinso universiteto vienam iš padalinių.

Kaip pranešama, šios išvados grindžiamos Jongbjono branduolinio komplekso palydovinėmis nuotraukomis, padarytomis per kelis pastaruosius mėnesius iki gegužės 28-osios.

„Vis dėlto šiuo metu neturime jokių priemonių patikimai nustatyti, koks yra tikrasis sodrinimo lygis ir kokia yra apie 4 000 centrifugų bendra išeiga“, – sakoma straipsnyje.

Kovo pabaigoje Pietų Korėjos ekspertai paskelbė manantys, kad Jongbjono branduoliniame komplekse esanti urano sodrinimo įmonė „veikia įprastu režimu“.

Jų turimais duomenimis, Pchenjanas vykstant deryboms su Seulu ir Vašingtonu dėl Korėjos pusiasalio denuklearizacijos sustabdė raketų bandymus, bet nenutraukė savo branduolinės programos plėtros.

Vasario pabaigoje Hanojuje įvykęs JAV prezidento Donaldo Trumpo ir Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno antrasis susitikimas iširo nesudarius jokio susitarimo.