„Europos Parlamentas nestebės šio rinkimų proceso ir dėl to nekomentuos nei paties proceso, nei vėliau paskelbtų jo rezultatų“, – sakoma EP pranešime.

„Nė vienam iš Europos Parlamento narių nebuvo suteikta įgaliojimų stebėti arba komentuoti šį rinkimų procesą jo vardu, – pabrėžiama dokumente. – Taigi, jeigu kuris nors Europos Parlamento narys nuspręs stebėti šiuos rinkimus, jis arba ji tai darys savo iniciatyva ir jokiu būdu, jokiais pareiškimais ar veiksmais neatstovaus Europos Parlamento požiūriui.“

Apžvalgininkai Briuselyje sakė, kad tokiu pareiškimu Europos Sąjungos įstatymų leidžiamoji institucija stengiasi užkirsti kelią naudojimusi jos autoritetu propagandos tikslais. Kai kurių buvusių sovietinių respublikų valstybinė propaganda anksčiau yra ne kartą pasinaudojusi „Europos Parlamento stebėtojų“ pasisakymais, nors tie asmenys oficialių įgaliojimų neturėjo. Tokių atvejų buvo per 2014 metų „referendumą“ Maskvos pajėgų okupuotame Kryme dėl prisijungimo prie Rusijos, per rinkimus prorusiškų separatistų kontroliuojamuose Rytų Ukrainos regionuose ir kituose tarptautinės bendrijos nepripažįstamuose dariniuose.