Berniuko tėvas, 32-ejų Luisas Posso, ir pamotė, 32-ejų Dayana Medina-Flores, buvo suimti ir apkaltinti žmogžudyste, nepriežiūra, nusikalstama veika ir nepilnamečio kūno žalojimu. Pareigūnų teigimu, Blumingtone (Indianoje) esančiame motelyje pora pamažu marino Eduardo badu iki mirties.

Tiek L. Posso, tiek D. Medina-Flores laikomi Monro apygardos kalėjime. Kiekvienam gali būti taikomas 500 tūkstančių dolerių (daugiau nei 444 tūkstančių eurų) užstatas, praėjusią savaitę spaudos konferencijoje sakė apygardos šerifas Bradley Swainas.

CNN susisiekė su valstybės paskirtu advokatu dėl platesnio komentaro.

Motina teigia nežinojusi, kur buvo jos vaikai

Eduardo motina Aurea Garcia CNN sakė nežinojusi, kad jos sūnus apskritai paliko Floridos valstiją, kai praėjusią savaitę prie jos durų pasirodė policija ir pranešė apie įvykį.

A. Garcia pasakojo iš pradžių pamaniusi, jog policija atvyko pasikalbėti su ja apie su tėčiu gyvenančių vaikų grąžinimą jai. Moters teigimu, tėvas skriaudė Eduardo.

„Pagalvojau, kad mano sūnus pagaliau prabilo ir kas nors sužinojo, kas vyksta, todėl nutarė jam pagelbėti“, – sakė A. Garcia.

Tačiau pareigūnai atvyko jai pranešti apie sūnaus mirtį.

„Kai jis man tai pasakė, tiesiog pakvaišau. Ėmiau klykti. Mano vyras mane laikė“, – prisiminė A. Garcia.

Berniukas buvo prirakintas vonioje

Eduardo mirtį teismo medicinos ekspertas priskyrė žmogžudystei. Mirties priežastis – komplikacijos, kurias sukėlė prasta mityba, badavimas ir medicininės priežiūros stoka.

Pasak teismo įrašų, ligoninės personalas pažymėjo, kad Eduardo buvo labai išsekęs, visas jo kūnas buvo nusėtas mėlynėmis, žaizdomis ir votimis.

Paskutines savo gyvenimo savaites Eduardo praleido įkalintas motelio vonios kambaryje. Jis buvo prirakintas prie horizontalios rankšluosčių kabyklos, berniukui ant kaklo buvo užsegtas šuns antkaklis su elektros šoko impulsais, teigiama galimos mirties priežasties nustatymo pareiškime.

Jo šeima gyveno motelyje Kokomo (Indianoje). L. Posso ir D. Medina-Flores dirbo keliaujančiame cirke ir dalino jo reklamines skrajutes, rašoma minėtame pareiškime.

Pareiškime taip pat užfiksuota, kad apklausiama D. Medina-Flores tyrėjams sakė, jog šeima persikėlė iš Floridos dėl „nuolatinių susidūrimų“ su Floridos vaikų teisių apsaugos departamentu.

Pamotė sakė, kad gegužės 23-ąją Eduardo susirgo ir buvo per silpnas, kad galėtų valgyti, o vėliau sunkiai orientavosi aplinkoje. Moters tvirtinimu, kitą rytą, prisilietusi prie berniuko, ji pastebėjo, kad Eduardo kūnas šaltas, o tėvas nugabeno jį į Blumingtono „Indiana University Health“ ligoninę.

Į ligoninę atvežtas berniukas buvo be sąmonės, netrukus po to jis paskelbtas mirusiu.

Dar trys vaikai – devynerių mergaitė, penkiametis ir dvimetis berniukai – perduoti vaikų teisių apsaugos tarnybos globai ir atrodo esantys sveiki, teigiama apygardos šerifo B. Swaino pranešime spaudai.

Tyrėjai rado antrankius ir šuns antkaklį su elektros šoko impulsais

Galimos mirties priežasties nustatymo pareiškime teigiama, kad po Eduardo mirties tyrėjai pamotės telefone rado vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas Eduardo – jis guli surakintas vonioje. Vaizdo įraše taip pat matyti, kaip į vonią įeina D. Medina-Flores ir kitas vaikas, į Eduardo jie nekreipė dėmesio.

Po Eduardo mirties tyrėjai po vienos iš dviejų motelio kambaryje buvusių lovų čiužiniu taip pat rado grandinių, virvių, pakabinamų spynų, antrankius ir šuns antkaklį su elektros šoko impulsais. L. Posso telefone tyrėjai aptiko ispanų kalba rašytą žinutę, kurioje pranešama, kad „Eduardo beveik išsilaisvino iš grandinių“. Pasak pranešimo spaudai, vyro telefone taip pat rasta asmenukė, kurioje L. Posso pozuoja su vonios kambaryje įkalintu Eduardo.

D. Medina-Flores tyrėjams prisipažino, kad jos vyras mušė Eduardo diržu, batu ir rankomis, kad jis daugiau nei dešimt kartų buvo supančiojęs berniuką virvėmis ir grandinėmis. Iš pradžių paneigusi, kad žinojo apie kankinimus, moteris galiausiai prisipažino.

Tėvas taip pat naudojo šunims skirtą antkaklį, kuriuo sukeldavo elektros šoko impulsus, pasakojo D. Medina-Flores. Tyrėjams ji sakė, kad tuomet, kai nesivesdavo Eduardo drauge dalinti skrajučių, laikydavo jį vonioje ir stebėdavo pasitelkę vaizdo įrangą.

Apklausiamas L. Posso patvirtino žmonos teiginius, kad mušė sūnų diržu, tačiau neigė nedavęs jam valgyti ir nepateikė kitų Eduardo sužalojimų priežasties.