Kvietė policiją

„Mus taip pat P. Lukšio gatvėje bandė drausminti tokia moteriškė. Ji aiškiai pasakė, kad svetimiems automobilių šiame kieme nėra ko statyt. Moteris net policiją mums iškvietė, teko aiškintis. Kiek supratome, tai ji taip kovoja prieš svetimus žmones, svetimas mašinas daugiabučio kieme. O juk tų mašinų būna ne viena ir ne dvi, juk tėvai atveža vaikus į „Aviliuko“ darželį, tad tenka palinkti automobilį bent jau kelioms minutėms“, – dėstė su redakcija susisiekusi kėdainietė Romantė.

Sustatė ženklus

Pasirodo, daugiabučio gyventoja nusiteikusi kovoti prieš automobilius daugiabučio kieme. Tik ar tos priemonės yra teisėtos? Moteris prieš kurį laiką buvo sustačiusi savo gamybos ženklus, perspėjančius, kad automobilio prie takelio geriau nestatyti. „Rinkos aikštė“ nuvyko pakalbinti net kelių liudininkų nurodytą moterį, tačiau ši į kalbas nesileido. Moteris paaiškino, kad jei dar kas statys kieme automobilį – ji kvies policiją.

Nesupranta pykčio

Nukentėjusieji ar moters perspėti kėdainiečiai supranta, kad moteris nenori matyti automobilių daugiabučio kieme, nes ten labai mažai vietos. Jų teigimu, būna, kad nutinka taip, kad net sunku apsisukti kieme. Tačiau važinėti juk reikia, automobilius palieka P. Lukšio gatvės7-ojo daugiabučio namo gyventojai, atvyksta tėvai su vaikais į darželį. Judėjimas, pasak vietinių, tikrai didelis, bet kiemas yra visų, ne tik vienos moteriškės nuosavybė.

Peraugo į rimtą kovą

Garbaus amžiaus moteriškė su automobiliais kieme bandė kovoti visaip. Ji bandė įspėti čia automobilius statančius žmones, rašė įvairius raštelius, galų gale pastatė savavališkus ženklus. Tačiau atvykstantieji nekreipė dėmesio. Galų gale vienas žmogus pranešė apie pradurtas padangas. Kėdainietis Kęstutis Stankevičius popietę nuvyko pasiimti vaiko, kuris lanko Kėdainių miesto P. Lukšio gatvėje įsikūrusį darželį „Aviliukas“. Vyriškis kaip visuomet pasistatė automobilį ir nuėjo į darželį. Po kurio laiko grįžęs prie automobilio vyriškis suprato, kad kažkas yra ne taip. Geriau apžiūrėjęs pastebėjo, jog padangoje įsmigęs metalinis daiktas. Nuvykus pas meistrus šie paaiškino, kad padangos specialiai nusmailintais strypais buvo pradurtos tyčia.

Taigi, po šio įvykio visų žvilgsniai ėmė krypti į tą pačią moterį, kuri kovoja prieš atvažiuojančius. Žinoma, už rankos nepagautas – ne vagis, tačiau jei nukentėjusieji kreiptųsi į policiją ir būtų pradėtas tyrimas, moteriai už svetimo turto niokojimą grėstų piniginė bauda.