„Kol nėra apskritai sprendimų dėl koalicijos, tai girdimi tik bendrojo pobūdžio pokalbiai: kokios preferencijos būtų, ko norėtų, ir jokių pažadų aš niekam negaliu žadėti ir dalinti, kadangi nėra sprendimų apskritai nei dėl koalicijos, nei dėl koalicinės Vyriausybės“, - trečiadienį Vyriausybėje sakė S. Skvernelis.

Pasak ministro pirmininko, šiuo metu koncentruotis reikėtų ne į konkrečių postų dalybas, o į Vyriausybės programos įgyvendinimą.

„Ne postai yra esminiai dalykai, o Vyriausybės programos įgyvendinimas ir kokios idėjos, kokie žmonės tai gali daryti – ar tie, kurie šiandien yra, pajėgūs toliau dirbti, ar ne“, - konstatavo premjeras.

Pasak S. Skvernelio, reikėtų nuo klausimų apie konkrečius ministrų

portfelius artimiausiam laikui atsiriboti, nes yra svarbesnių darbų.

„Čia yra visiškai kitos eilės klausimas, ir nemanau, kad dvi artėjančias savaites jis apskritai bus aktualus, kalbant apie ministerijas ir postus“, - teigė S. Skvernelis.

Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) lyderis, parlamentaras Gediminas Kirkilas antradienį tikino, jog premjeras S. Skvernelis sutiko, kad „socialdarbiečiams“ atitektų Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

„Iš esmės ministras pirmininkas sutinka su tuo, kad tai priklausytų mums, „socialdarbiečiams“, – antradienį žurnalistams sakė G. Kirkilas.