Gavusi darbuotojų skundą, Susisiekimo ministerija taip pat pradėjo vidinį tyrimą dėl psichologinio poveikio „Smiltynės perkėlos“ atsakingiems viešųjų pirkimų organizatoriams. Šio tyrimo išvados lems, ar ministerija apie incidento aplinkybes matys būtinybę informuoti policiją.

„Turime labai aiškių signalų, kad įmonės vadovybė nesivadovauja skaidrumo ir verslo etikos standartais. Esame informuoti apie itin blogą psichologinį klimatą darbo vietoje, tiriame konkretų incidentą dėl psichologinio ir galimai fizinio poveikio darbuotojui bei galimo spaudimo nusižengti įstatymams. Aiškinamės aplinkybes, jei jos pasitvirtins, tokie dalykai negali būti toleruojami“, - sakė susisiekimo ministras R. Masiulis.

„Smiltynės perkėloje“ 2017-2019 m. organizuoti 8 pirkimai, iš kurių įvyko tik vienas, penkių kitų procedūros dėl skundų buvo nutrauktos, dar dviejų pirkimų procedūros vyksta, nurodė Susisiekimo ministerija.
ELTA kreipėsi į „Smiltynės perkėlą” dėl komentaro, tačiau jos atstovas Jevgenijus Bardauskas teigė, kad įmonė negali komentuoti situacijos, kol nėra baigtas auditas.

„Kol kas pakomentuoti situacijos negalime, kol nėra baigtas auditas, nėra pateiktos oficialios išvados ir įmonė su jomis nėra susipažinusi“, - Eltai nurodė J. Bardauskas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)