Dažnai pajutę vasarišką gūsį pamirštame tinkamai pasirūpinti plaukais. Staigi temperatūrų kaita bei tiesioginiai saulės spinduliai juos išsausina. Plaukai praranda elastingumą, pradeda lūžinėti, blunka sodri spalva. Todėl būtina jais rūpintis ne tik šaltuoju, bet ir šiltuoju metų laiku.

Pasak kirpėjos-stilistės Viktorijos Parutytės, tinkamą plaukų priežiūrą dažniausiai padiktuoja vasariškas gyvenimo tempas ir veiklos. Daugiau laiko praleidžiame gryname ore, tad ir aplinka daro didesnę įtaką – paspartėja visi oksidaciniai procesai. Itin didelį dėmesį reikėtų skirti plaukų apsaugai nuo kaitros ir sūraus jūros vandens bei stengtis kompensuoti jau padarytą žalą.

Atsižvelgdama į dažnai daromas plaukų priežiūros klaidas, ekspertė dalijasi keliais patarimais, kurie ne tik apsaugos plaukus nuo kenksmingų reiškinių vasarą, bet ir padės juos išlaikyti žvilgančius bei sveikus.

Galvos apdangalai – paprasta, bet veiksminga. Plaukų stilistė V. Parutytė pataria kaitrią dieną nepamiršti skrybėlaitės, skarelės ar kitokio galvos apdangalo. Tai ne tik puošni detalė, bet nepaprastai naudinga atokaita plaukams. Šis paprastas akcentas apsaugos plaukus nuo tiesioginių saulės spindulių, neleis jiems išsausėti ir blukti.

„BookitNow“ pardavimų specialistė Erika Butkienė primena, kad norint išlaikyti sveikus plaukus vasaros metu, ypač svarbus pakankamas skysčių vartojimas ir taisyklinga mityba. Taip pat reikėtų nepamiršti omega-3 rūgščių, B ir C grupių vitaminų, kurie suteiks plaukams tvirtumo ir blizgesio.

Viktorija Parutytė.

Drėkinti – būtina. Vasaros sezono metu plaukus drėkinti privaloma. Kaukės, serumai bei aliejai padės išlaikyti plaukų žvilgesį, elastingumą, apsaugos nuo greito išsausėjimo ir lūžinėjimo.

Apsauginės priemonės su UVA filtrais. Saulėtą dieną dažniausiai skubame pasitepti veido odą apsauginiu kremu. Tai pat atsakingai reikėtų rūpintis ir plaukais. Priemonės su UVA filtru saugo plauko struktūrą bei padeda išlaikyti sodrią jų spalvą.

Po maudynių jūroje ar baseine – plaukus išsiskalaukite. Jei po vandens pramogų plaukus paliksite likimo valiai, gana greitai galite pastebėti nemalonių rezultatų: jie pradės veltis, skilinėti, išsausės, pradės pleiskanoti galvos oda.

Vasarą rekomenduojama pasirinkti švelnesnes plaukų priežiūros priemones nei įprastai. Vėsinamieji šampūnai ir galvos trinkimo ritualo užbaigimas vėsesniu vandeniu padės ilgiau išlaikyti gaivos pojūtį. Sausėjančią odą galima kartais padrėkinti alavijo geliu ar aliejumi. Reikėtų nepiktnaudžiauti priemonėmis, turinčiomis alkoholio – jos tik dar labiau džiovins plaukus.

Norint išlaikyti sveikus plaukus vasaros metu, ypač svarbus pakankamas skysčių vartojimas ir taisyklinga mityba. Taip pat reikėtų nepamiršti omega-3 rūgščių, B ir C grupių vitaminų, kurie suteiks plaukams tvirtumo ir blizgesio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)