Ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Šiaulių apskrities VPK Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, metu buvo nustatytos visos aplinkybės dėl praėjusių metų lapkritį Radviliškio rajone tragiškai pasibaigusio santykių aiškinimosi.

Atliekant ikiteisminį tyrimą paaiškėjo, kad viename Radviliškio rajono kaime girtuokliaujantys du vyriškiai pritrūko gėrimų, todėl nusprendė paieškoti, kur galėtų jų gauti dar. Neturėdami pinigų vyrai paskambino vienam pažįstamam į kitą kaimą, kuris pažadėjo jiems atvežti alkoholinių gėrimų. Sugėrovai, nesulaukę įgyvendinto prašymo, nusprendė nuvažiuoti pas pažįstamąjį ir jį „pamokyti“.

Nuvykę prie jo namų vyrai trenkė šeimininkui kumščiu į veidą. Kitą vakarą vyrai vėl nusprendė priminti pažįstamam apie neatliktą darbą. Šį kartą duris pravėrė čia gyvenantis pažįstamojo posūnis, kuris buvo labai nepatenkintas jų pasirodymu. Į draugiją pasikvietęs brolį, jaunuolis pasivijo nelauktus svečius ir pradėjo juos mušti. Po kelių minučių prie jų prisijungė ir patėvis. Santykių aiškinimasis baigėsi vieno iš atvykėlių mirtimi, o kitam buvo nežymiai sutrikdyta sveikata.

Kaltinamieji broliai savo kaltę pripažįsta, o patėvis neigia prisidėjęs prie mirtimi pasibaigusių muštynių.

Baudžiamasis kodeksas kaltinamiesiems numato laisvės atėmimą nuo 8 iki 20 metų arba laisvės atėmimą iki gyvos galvos.