Pokyčiai prasidėjo, kai nuo sausio neatlygintino perkėlimo į Kuršių neriją leidimų išdavimo tvarką perėmė Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD).

„Šiuo metu nei Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo įstatymas, nei LAKD bilieto kompensavimo tvarkos aprašas nenumato perkėlimo be eilės. Pirmumo teisė persikelti taikoma tik specialiajam transportui, pažymėtam skiriamaisiais ženklais, pavyzdžiui, policijai, greitajai medicinos pagalbai ir kt.“, – rašoma „Smiltynės perkėlos“ rašte.

Neringos meras Darius Jasaitis kreipėsi į LAKD ir „Smiltynės perkėlos" vadovus. Jo teigimu, dėl ilgos gaišaties eilėse sunku laikytis tvarkaraščio viešajam, maršrutiniam transportui, išsikrauna elektra varomos transporto priemonės, nes dar trūksta įkrovimo vietų, nervinasi vežėjai, gabenantys žmones į oro uostus ar tarptautinius keltus, piktinasi verslininkai, vežantys greitai gendančius produktus. Kyla problemų ir ligoniams, kurie vyksta į Klaipėdą dializės, chemoterapijos ar kitokių procedūrų.

Prašoma išnagrinėti galimybę vieną iš eismo juostų perkėlose specialiai pažymėti ir leisti ja pirmumo teise važiuoti tiems, kuriems tai yra iš tikrųjų būtina.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)