Nubausdamas Kubą už „destabilizuojantį vaidmenį“ regione, JAV iždo departamentas taip pat uždraudė eksportuoti iš JAV į Kubą laivus ir privačius lėktuvus.

Grupių edukacinių kelionių uždraudimas tikriausiai suduos skaudų smūgį amerikiečių turizmui Kuboje, kuris ėmė plėtotis buvusiam prezidentui Barackui Obamai 2014 metais sušvelninus pusę amžiaus trukusį embargą šiai komunistų vyriausybei.

„Kuba toliau vaidina destabilizuojantį vaidmenį Vakarų pusrutulyje, užtikrindama komunistų atramą regione ir remdama JAV priešininkus tokiose vietose kaip Venesuela ir Nikaragva, kurstydama nestabilumą, pakirsdama įstatymo viršenybę ir slopindama demokratinius procesus“, – sakoma iždo sekretoriaus Steveno Mnuchino pareiškime.

„Ši administracija priėmė strateginį sprendimą atšaukti sankcijų ir kitų suvaržymų Kubos režimui sušvelninimą. Šie veiksmai padės užtikrinti, kad JAV doleriai nepatektų į Kubos kariškių, žvalgybos ir saugumo tarnybų rankas“, – sakė S. Mnuchinas.

Iždo departamentas uždraudė grupių edukacines keliones „žmonės pas žmones“, kai kelionių agentūros galėjo reguliariai organizuoti amerikiečių turistų „edukacines grupes“, kurios Kuboje tam tikrą laiką praleisdavo bendraudamos su kubiečiais.

2017 metų sausį atėjęs į valdžią D. Trumpas, kuris žadėjo atšaukti B. Obamos sušvelninimus Kubos atžvilgiu, uždraudė individualius vizitus ir apribojo komercinius kontaktus su šia šalimi.

Vašingtonas kaltina Kubą remiant Venesuelos prezidento Nicolas Maduro režimą.