„Jis niekaip nedings iš derybų klausimų dėl to, kad tai yra derybų objektas. Visi postai Vyriausybėje ir Seime yra derybų objektas“, - antradienį Seime sakė R. Karbauskis.

Pasak jo, antradienį bendrame LVŽS ir „socialdarbiečių“ posėdyje apie Seimo pirmininko postą kalbėta nebuvo.

„Derybos nesibaigė, derybos yra koalicijos. Mūsų kolegos gali kelti klausimą apie tai, kad jie gali norėti Vyriausybės vadovo (posto. - ELTA) ir taip toliau. Tai yra normalus derybinis procesas“, - žurnalistams sakė R. Karbauskis, pridūręs, kad antroji partija visuomet turėdavo Seimo pirmininko postus.

„Proporcijos Seime labai stipriai pasikeitė ir tai, kad 2016 metais mes gavome abi pozicijas, buvo iš tikrųjų labai netikėta mums patiems“, - teigė R. Karbauskis.

LVŽS lyderis stebisi, kad buvo nueita į asmeniškumus kalbant apie Seimo pirmininko postą. Pasak jo, šnekama apie pozicijas, o ne apie konkrečius asmenis.

„Vieši pareiškimai tuo klausimu truputį, be jokių abejonių, tam procesui kenkia“, - konstatavo R. Karbauskis.

ELTA primena, kad ketvirtadienį „tvarkiečiai“, „socialdarbiečiai“ ir „valstiečiai“ pasirašė partijų memorandumą dėl koalicijos plėtimo. Susitarime pažymima, kad dabartinis premjeras Saulius Skvernelis savo postą turėtų išlaikyti, o Seimo pirmininko postą siūlys Socialdemokratų darbo partija. LSDDP pirmininkas Gediminas Kirkilas patvirtino, kad partija siūlys būtent jo kandidatūrą. Pats Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis atsistatydinti neketina.