Pasak Premjero, šiandien konkrečiu rezultatu baigėsi dar vienas pernelyg ilgai užtrukęs diskusijų ir svarstymų etapas. S. Skvernelis pažymėjo, kad Vyriausybės priimti sprendimai, kuriais Lietuvos žmonėms siekiama užtikrinti prieigą prie moderniausių vėžio gydymo priemonių, virto realybe.

„Jau kitą savaitę Kauno medikai gama peiliu gelbės žmonių gyvybes. Jie daro stebuklus. Su šia modernia įranga tų stebuklų bus dar daugiau“, – teigė Vyriausybės vadovas.

Ministras Pirmininkas teigė nuoširdžiai tikintis, kad vieną dieną kalbėjusieji ir tebekalbantys apie „brangius žaislus“ pagaliau suvoks, kad valstybei žmogaus gyvybė – neįkainojama.

„Privalu daryti viską, kad kuo daugiau gyvybių būtų išgelbėta. Čia ne vieta konkurencijai ar intrigoms“, – kalbėjo Premjeras.

Gama peilis – spindulinės chirurgijos metodas, skirtas gydyti smegenų, smegenų pamato ir kitus auglius, smegenų kraujagyslių malformacijas. Klinikinėje praktikoje gama peilis egzistuoja nuo 1968 m., šiuo metodu pasaulyje vidutiniškai gydoma 75 tūkst. pacientų kasmet.

Šiuo metu šią technologiją naudoja 293 institucijos pasaulyje, iš jų 45 – Europoje. Artimiausios klinikos, turinčios šią technologiją, yra Stokholme, Varšuvoje ir Katovicuose.