Šiam patiekalui galite naudoti mėgstamos formos (geriausia trumpesnius) makaronus. Lašišą taip pat galite paruošti pagal savo skonį, vieni mėgsta keptą orkaitėje, kiti keptuvėje, tai priklauso nuo to, kaip jūs mėgstate. Aš tokiems patiekalams lašišos filė dažniausiai kepu keptuvėje, nes taip tiesiog greičiau, 5-6 minutės ir filė iškepusi.

Lašišai pagardinti naudokite savo mėgstamiausius prieskonius arba paprasčiausia – druska ir pipirai tiks idealiai. Tiesa, vietoje keptos lašišos galite rinktis karšto ar šalto rūkymo lašišą, nes ir naudojant ją bus labai skanu ir užteks mažesnio kiekio lašišos.

5 porcijos

Reikės:

  • 400-450 g lašišos filė (naudojau su odele)
  • 340 g mėgstamų makaronų
  • 1 žalios (arba raudonos/geltonos) paprikos
  • 0,5 vidutinio dydžio raudono svogūno
  • 2 arb. š. susmulkintos imbiero šaknies
  • 3 valg. š. citrinos sulčių
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus (kepimui)
  • ¼ arb. š. druskos

Padažui

  • 3 valg. š. citrinos sulčių
  • 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 arb. š. dižono garstyčių (naudojau su susmulkintais garstyčių grūdeliais)
  • 2 arb. š. konservuotų kaparėlių
  • 1 arb. š. nutarkuotos citrinos žievelės
  • 0,5 arb. š. druskos
  • ¼ arb. š. juodųjų pipirų

Gaminimas:

1. Lašišos filė supjaustome į 4 dalis, apibarstome druska, pipirais bei mėgstamais prieskoniais (aš užbarsčiau česnako miltelių ir kario miltelių). Keptuvėje įkaitiname 1 valg. š. alyvuogių aliejaus ant aukštesnės vidutinės ugnies. Sudedame lašišos filė odele į viršų ir kepame 3 minutes. Tada apverčiame ir kepame dar 2-3 minutes (priklausomai nuo filė storio). Iškepusią lašišą sudedame į lėkštę ir paliekame atvėsti. Po to suplėšome į nedidelius gabalėlius (odelės nenaudosime).
2. Nulupame svogūną, supjaustome šiaudeliais, sumaišome su 3 valg. š. citrinos sulčių ir ¼ arb. š. druskos. Paliekame marinuotis 20-25 min.
3. Makaronus išverdame pagal pakuotės instrukcijas ir atidedame į šalį.
4. Padažas – kaparėlius susmulkiname ir sumaišome viename indelyje su kitais padažui skirtais ingredientais. Atidedame į šalį.
5. Papriką supjaustome trumpais šiaudeliais. Įkaitiname 1 valg. š. alyvuogių aliejaus ant aukštesnės vidutinės ugnies, sudedame paprika, pakepiname kelias minutes, sudedame imbierą, pakepiname dar kelias minutes. Paprika turėtų išlikti traški.
6. Į didelę keptuvę sudedame makaronus, lašišą, svogūną (su skystimu), papriką, imbierą, užpilame padažu, išmaišome ir pakaitiname ant silpnos ugnies, kad visi ingredientai sušiltų. Jei reikia papildomai įdėkite druskos.

Skanaus!

Makaronai su kepta lašiša ir citrininiu padažu