Greitoji pagalba atvyko skubiai, paguldytas ant neštuvų vaikinas buvo nugabentas į ligoninę. Jis iškentėjo dvi sudėtingas operacijas, per kurias dešinės kojos kaulai buvo sutvirtinti 3 plokštėmis ir 18 varžtų. Ilgą laiką praleidęs ligoninėje jis išgirdo daktarų prognozę:
„Atsistatymo kelias bus ilgas, prireiks daug laiko, kad vėl atsistotumėte ant kojų, o apie sportą ir bėgiojimą galima pamiršti keleriems metams“.

Sunkiausias laikotarpis prasidėjo namuose. Sunku buvo vaikščioti su ramentais, kojos tiesiog nelaikė, praeidavo vos pora minučių ir tekdavo gultis atgal. Išeinant į lauką beliko tik vežimėlis.

Laikas ėjo lėtai. Gulėdamas lovoje Viktoras bandė mankštinti bent rankas ir viršutinę kūno dalį. Kasdien bandydavo keltis ir vaikščioti su ramentais. Jis kantriai laukė, kol pagaliau galės priminti. Raumenynas buvo sunykęs, o svoris kilo.

Bėgant laikui vaikinas išmoko vaikščioti su ramentais nekrisdamas. Reabilitacija, treniruotės baseine ir valingas charakteris pastatė vaikiną ant kojų. Netrukus jis išmoko važiuoti automobiliu, nusipirko sporto salės abonementą. Per mėnesį jis „nusimetė“ keliolika kilogramų. Gulėdamas lovoje turėjo daug laiko, tad ieškojo informacijos apie sveiką mitybą, pratimus ir apie tai, ką reikia daryti salėje.

Pirmos treniruotės buvo itin sunkios, koja tindavo ir Viktoras jautė skausmą. Nepaisant to, salėje jis praleisdavo po 3 valandas kasdien. Keldavosi 5 val. ryto, sveikai maitinosi ir darė tempimo pratimus. Jo tikslas buvo nepraėjus nė metams po traumos, jau šią vasarą, prabėgti 10 km maratoną.

Jis niekada neverkė, nesiskundė, į viską žiūrėjo teigiamai, negailėjo savęs ir tvirtino, kad viskas bus gerai. O dabar viskas ir yra gerai, šį sekmadienį Viktoras ištęsėjo sau duotą pažadą, nubėgo 10 km maratoną per 45 minutes.

Praėjęs sunkų kelią, Viktoras nusprendė savo žiniomis apie reabilitaciją, sveiką gyvenimo būdą ir sportą po traumos dalintis su kitais, ir sukūrė Instagram paskyrą. Kasdien vaikinas dalinasi akimirkomis iš sporto salės, susirašinėja su žmonėmis, atsidūrusiais panašioje situacijoje.

Patyrus traumą, vaikinas ragina nenuleisti rankų, negailėti savęs ir ryžtingai, bet atsargiai pradėti judėti tikslo link. Viktoras džiaugiasi galėdamas padėti ir patarti kitiems. Savo pavyzdžiu jis nori parodyti, kad viskas yra įmanoma.