Gelbėtojai sakė „apytikriai numanantys“, kur gali būti dingusieji, remdamiesi informacija, gauta iš kitos išgelbėtos grupės.

Keturi britai, du amerikiečiai, indas ir australas penktadienį negrįžo į bazinę stovyklą ant 7 826 metrų aukščio Nanda Devės viršukalnės Indijos Himalajuose.

Pirmadienį, trečiąją paieškų dieną, veiksmus kelias valandas trikdė tiršti debesys, bet vėliau oro pajėgų sraigtasparniai pakilo ir pradėjo naršyti apie 50 kv. km teritoriją.

Paieškų zoną pavyko susiaurinti gavus informacijos iš keturi britų alpinistų, sekmadienį evakuotų iš Nanda Devės bazinės stovyklos..

Jie buvo įstrigę dėl blogų orų, bet iki gegužės 26-osios palaikė ryšį su minėta didesne grupe, kol viršukalnę apėmė smarkus snygis ir įvyko kelios sniego griūtys.

„Remdamiesi keturių išgelbėtų alpinistų informacija apytikriai numanome, kurioje vietoje ėjo“ [dingusi grupė], naujienų agentūrai AFP sakė Pitorgaro rajono policijos viršinnkas R. C. Rajguru.

Pasak pareigūno, sraigtasparniai ieškos bet kokių pėdsakų, galinčių padėti nustatyti žygeivių buvimo vietą, kad į tą teritoriją būtų galima pasiųsti kalnų gelbėtojus.

Atskira gelbėtojų grupė kopia į bazinę stovyklą, bet jie dar neaptiko jokių dingusių alpinistų pėdsakų.

Dingusi grupė, vadovaujama brito Martino Morano, anksčiau dukart sėkmingai įkopusio į šią viršukalnę, gegužės 13 dieną iškeliavo į Nanda Devės rytinę viršūnę.

Tačiau gegužės 22 dieną M. Morano vadovaujamos alpinistų ekspedicijas organizuojančios įmonės „Moran Mountain“ feisbuko paskyroje buvo paskelbta žinutė, kurioje sakoma, kad grupė mėgins pasiekti „dar niekieno neįveiktą viršūnę“, esančią 6 477 metrų aukštyje.

Planuota, kad jie į bazinę stovyklą grįš gegužės 26-ąją, bet vienas iš ten laukusių nešikų pranešė tarnyboms, kad gegužės 31-ąją grupė dar negrįžo ir kad ryšys su ja nutrūkęs, todėl buvo pradėta paieškų operacija.