Kiekvienai komandai – skirtinga užduotis

„Iššūkio atidarymo metu kiekviena dalyvaujanti komanda burtų keliu išsitraukė užduotį, kurioje nurodomi trys elementai, turintys atsirasti iššūkio filme ir du filmo žanro pasirinkimai. Šių metų iššūkio užduoties elementai – veikėjo tipažas, rekvizitas, veiksmas ir žanras“, – apie komandų užduotis pasakoja festivalio direktorė A. Markevičiūtė.

„Pagrindinis jau trečius metus organizuojamo festivalio tikslas – burti Lietuvos kino ir video kūrėjų bendruomenę, skatinti bendradarbiauti tarpusavyje, megzti naudingas pažintis ir dalintis patirtimi“, – pasakoja A. Markevičiūtė.

Pasak jos, 72 valandų filmų kūrimo iššūkio metu tris paras vyksta intensyvus darbas ne tik kiekvienos dalyvaujančios komandos viduje, bet ir su kitais dalyviais, festivalio partneriais. „Turint tiek mažai laiko ir vieningą kūrybinį tikslą – per savaitgalį sukurti filmą – dalyviams tenka ieškoti kūrybinių sprendimų, o tokia patirtis – tai puikus įgūdžių, kantrybės ir motyvacijos išbandymas tiek patyrusiems vizualinio turinio kūrėjams, tiek pradedantiesiems“, – sako A. Markevičiūtė.

Iššūkio atidarymas vyko pagrindinio festivalio partnerio, VGTU „LinkMenų fabriko“, erdvėje, kur dalis komandų ir pasiliko rašyti ir filmų scenarijus – čia kurti jie galės visą naktį. „Pasirinkome šią erdvę, nes VGTU „LinkMenų fabrikas“ išsiskiria savo kūrybiška aplinka, puikiai tinkančia festivaliui, o taip pat čia yra daugiau nei 20 kūrybinių dirbtuvių ir erdvių, kurios festivalio dalyviams gali praversti ir ateityje“, – priduria A. Markevičiūtė.

Prieš iššūkį – edukacijos savaitė

Visą savaitę prieš 72 val. filmų kūrimo iššūkio atidarymą vyko festivalio organizuojamos paskaitos ir mokymai scenarijaus rašymo ir vystymo, apšvietimo, garso, filmo pristatymo festivaliams, naujųjų technologijų, tokių kaip virtuali realybė, įtraukimo į filmų kūrimo procesą, temomis. Paskaitas ir praktines dirbtuves vedė patyrę Lietuvos ir užsienio lektoriai. Edukacijos savaitėje galėjo dalyvauti visi norintys – ji atvira ir tiems, kurie šiemet dar nesiryžo dalyvauti 72 val. iššūkyje.

Penktadienį VGTU „LinkMenų fabrike“ iššūkyje dalyvaujančios komandos turėjo galimybę savo idėjas trumpametražio filmo kūrimui aptarti su kompetentingais mentoriais gyvų susitikimų metu. Komandoms talkino režisierė ir scenaristė Eglė Vertelytė, kino ir muzikinių klipų režisierius Saulius Baradinskas, režisieriai ir scenaristai Mark Pressdee (UK), Justinas Krisiūnas, prodiuseriai Jurgita Jutaitė, Donatas Žvalionis, Simonas Motiejūnas, video ir animacijos projektų vadovė Jurgita Babilčiūtė ir montažo režisierius Evaldas Arlauskas.

Iššūkio metu sukurtus filmus dalyviai komisijai turi pateikti iki birželio 3 d. 11:00 val. Sukurtų filmų vieša peržiūra ir apdovanojimai vyks birželio 13 d. 19 val. „Forum Cinemas Vingis“. Bendra festivalio prizinio fondo vertė už geriausius darbus – beveik 14 000 EUR.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją