Įmonė tikisi, kad galimybė pasinaudoti mokėjimo atidėjimu išplės potencialių investuotojų ratą bei padės valstybei gauti didesnę grąžą už jos turtą.

Kaip teigiama pranešime, Vilniaus Vytauto g. 15 esantis buvęs Vaikų ligoninės kompleksas bus pirmas valstybei priklausantis nekilnojamojo turto objektas, kurio pardavimo sąlygose numatyta mokėjimo atidėjimo galimybė. Anksčiau investuotojai turėjo sumokėti visą sandorio sumą per 30 dienų nuo sutarties pasirašymo.

„Parduodant perteklinį valstybės turtą, ypač didesnius objektus, kartais susiduriame su ribota paklausa. Tikimės, kad finansavimo sąlygų lankstumas išplės potencialių investuotojų ratą ir padidinti susidomėjimą parduodamu valstybės turtu. Sulaukę rezultatų ir rinkos reakcijų, vertinsime ir spręsime, kaip dažnai ir kokiems objektams taikysime mokėjimo atidėjimą“, - pranešime cituojamas Turto banko generalinis direktorius Mindaugas Sinkevičius.

Pardavimo sąlygose numatyta, kad visa nekilnojamojo turto ir jam priskirtų žemės sklypų kaina turi būti sumokėta ne vėliau kaip per 2 metus po nekilnojamojo turto pirkimo-pardavimo sutarties. Pirkėjas iš karto turės įmokėti ne mažiau nei 30 proc. turto vertės, o likusią dalį – pagal mokėjimo grafiką, nurodo Turto bankas.

Per pirmąjį šių metų ketvirtį Turto bankas suorganizavo 194 aukcionus, kurių metu pardavė 57 nekilnojamojo turto objektus. Už sandorius gauta 9,2 mln. eurų, dar už 331 tūkst. eurų sudaryta žemės po savivaldybių pastatais sandorių.

Šiemet iš viso planuojama organizuoti daugiau nei 1200 viešųjų aukcionų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)