„Duokite mums laiko. Mums reikės sunkiai dirbti, todėl fanai turės būti kantrūs. Nesakau, kad trofėjų reikės laukti dar 20 metų, tikrai laimėsime bent vieną titulą per artimiausius ketverius metus“, – 2015-aisiais kalbėjo J. Kloppas, kuris per pastaruosius ketverius metus jau pralaimėjo UEFA Čempionų lygos, Europos lygos ir Anglijos lygos taurės finalus bei šiemet liko per vieną tašką nuo Anglijos „Premier“ lygos trofėjaus, tačiau galiausiai džiaugiasi pirmuoju Čempionų lygos nugalėtojo titulu.

Paskutinį savo titulą „Liverpool“ ekipa buvo iškovojusi dar 2012 metais, kai laimėjo Anglijos lygos taurę. Prieš tai, 2006 metais, klubas laimėjo paskutinę savo FA taurę, o 2005 metais triumfavo įsimintiname Čempionų lygos finale Stambule. Po 14 metų pertraukos prestižiškiausią tarptautinį futbolo turnyrą laimėjusi Mersisaido komanda stipriausia Europoje tapo šeštąjį kartą istorijoje, o į triumfą ją vedęs J. Kloppas po pergalingų finalo rungtynių prieš „Tottenham“ džiaugsmą išreiškė dainomis.


„Pakalbėkime apie šešis, mažyte. Pakalbėkime apie tave ir mane. Pakalbėkime apie visus gerus dalykus ir blogus dalykus, kurie gali nutikti. Pakalbėkime apie šešis“, – bendraudamas su žurnalistu po pergalės 2:0 dainavo populiarios dainos „Let's talk about sex“ žodžius kiek pakoregavęs J. Kloppas. Šio interviu vaizdo įrašas iškart tapo socialinių tinklų sensacija.

Iškart po rungtynių J. Kloppas dėkojo įspūdingą sezoną sužaidusiems auklėtiniams ir savo šeimai. Treneris priminė, jog iki šiol jis buvo pralaimėjęs beveik visus savo karjeros finalus. Per septynis finalus vokietis iki šiol buvo triumfavęs tik kartą – 2012 metais, kai treniruodamas „Borussia“ klubą pranoko Miuncheno „Bayern“.

„Esu labai laimingas dėl šių vaikinų ir dėl visų jų gerbėjų. Esu labai laimingas dėl savo šeimos – ji kiekvienais metais kenčia, nes visada liūdi man nuolat pralaimint paskutines sezono rungtynes. Jie šios pergalės nusipelno labiau nei bet kas kitas.

Ar jūs kada nors matėte tokią komandą? Turime vartininką, kuris sudėtingus dalykus paverčia lengvais. Kokia naktis! Tai geriausia naktis mano gyvenime. Per šiuos metus nuolat tobulėjome, bet nelaimėjome titulų, todėl šis trofėjus labai mums padės“, – kalbėjo J. Kloppas.

„Žingsnis po žingsnio ėjome į priekį. Svarbu, jog iš fanų jautėme ne spaudimą, o tik palaikymą. Tai mums padėjo. Šiemet surinkome komandą, kurioje yra nuostabus talento ir patirties mišinys. Šiandien tiesiog turėjome mėgautis tuo ir tai padarėme“, – pridūrė 51-erių specialistas, pabrėžęs ir tai, kad geriausi karjeros metai daugeliui „Liverpool“ žaidėjų dar yra prieš akis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)