„Įvertinus tai, kad kelionės kaina priklauso ne tik nuo nuvažiuoto kilometražo, bet ir važiavimo trukmės bei iš anksto nenumatytų kitų aplinkybių, diskutuotina, ar minėtas reikalavimas yra teisingas“, – nurodė Seimo Teisės departamentas.

Seimo teisininkai tokią savo išvadą pateikė dėl Kelių transporto kodekso pataisų, kuriomis siūlomas naujas pavėžėjų veiklos reglamentavimas. Dėl jo Seimas diskusijas pradėjo gegužės viduryje.

Susisiekimo ministerijos parengtos pataisos numato, kad ateityje keleivius pavėžėjai galėtų vežti tik naudojantis keleivių vežimo organizatoriaus paslaugomis ir pagal elektroninių ryšių priemonėmis vežėjo su keleiviais sudarytas sutartis.

Keleivių vežimo organizatorių ketinama įpareigoti keleiviui prieš kelionę pateikti informaciją apie kelionės kainą, vairuotojo pavardę ir jo leidimo užsiimti pavėžėjimo veikla numerį. Ministerija norėtų, kad kelionės kaina kelionės metu nekistų.

Seimui savo pataisas, kaip sureguliuoti pavėžėjų veiklą yra pateikęs ir Ekonomikos komitetui priklausantis konservatorius Jurgis Razma. Už suteiktą pavėžėjimo paslaugą jis siūlo drausti klientams atsiskaityti grynaisiais pinigais, kurie, pasak parlamentaro, yra landa slėpti mokesčius.