Užpuoliką po ilgai trukusio susišaudymo nukovė policijos pareigūnai. Virdžinija Byčo policijos vadovas Jamesas Cervera spaudos konferencijos metu įvykio vietą prilygino karo zonai.

Išpuolis įvyko netrukus po 16 val. vietos (23 val. Lietuvos) laiku kai į vieną iš Virdžinija Byčo savivaldybės pastatų užėjęs vyras ėmė šaudyti į žmones nesirinkdamas aukų.

Vienas žmogus buvo nušautas lauke, savo automobilyje, o kiti rasti nužudyti visuose trijuose pastato aukštuose.

Policija pranešė apie 12 žuvusiųjų ir 4 sužeistuosius.

Šaulys buvo ginkluotas pistoletu su duslintuvu. Pasak vietos policijos vadovo, pareigūnai pagal šūvių garsus nustatė, kuriame aukšte buvo nusikaltėlis, ir nieko nelaukdami priartėjo prie šaulio, o tada kilo ilgai trukęs susišaudymas.

Šaulio vardas kol kas neatskleidžiamas, o motyvai nežinomi, tepasakyta, kad jis ilgą laiką dirbo savivaldybės komunalinių paslaugų skyriuje.

Tarp sužeistųjų buvo ir policijos pareigūnas, kurio gyvybę išgelbėjo neperšaunama liemenė. Visi nukentėjusieji naktį buvo operuojami.

Viena įvykio liudininkė žurnalistams pasakojo kartu su 20 bendradarbių pasislėpusi biure, o kabineto duris jie užrėmė stalu.

Baltieji rūmai pranešė, kad JAV prezidentas Donaldas Trumpas buvo informuotas apie nelaimę ir sekė situaciją.

Vašingtone įsikūrusi organizacija „Gun Violence Archive“, renkanti statistiką apie ginkluotą smurtą, pranešė, kad šiemet tai buvo 150 šaudynės JAV, kai vienu metu sužeidžiami ar nužudomi daugiau nei 4 žmonės.