Elektroninės muzikos scenoje Giedrė atsirado kiek daugiau nei prieš dvidešimt metų – jos balsas klausytojams puikiai pažįstamas jau nuo „Empti" bei „Pieno lazerių" laikų. Paskutiniu metu į džiazo muziką pasinėrusi dainininkė sugrįžta ten, nuo kur ir prasidėjo jos muzikinis kelias – pop-elektronikos, tačiau ji sako, jog tai yra nauja, kiek brandesnė ir šiek tiek bauginanti pradžia.

„Ko gero, mano nauja muzika visada bus siejama ar lyginama su „Empti" ir „Pieno lazeriais", nors man tai jau pakankamai sena istorija. Būtų mažų mažiausiai keista, jeigu vis dar kurčiau ir dainuočiau taip pat, – sako Giedrė. – Jaučiuosi dar labiau prisijaukinusi lietuvių kalbą muzikoje ir vis dar galiu surimuoti dviejų žmonių meilę ir išsiskyrimus, džiaugsmą ir liūdesį. Sakau „vis dar", nes, patikėkit, yra reikalų tokių pamatinių dalykų kaip meilė nepaversti banalybe."

Dainininkė įsitikinusi, jog tam, kad pildytųsi svajonės, labai svarbu sutikti reikiamus žmones. Būtent tokie Giedrę lydi ir naujojo albumo „Nuolat pildoma" kelionėje. Pirmasis iš jų, dainininkės kūrybą vėl pakreipęs į pop-elektronikos žanrą, buvo vadybininkas Justas Čekuolis. Prie jo netrukus prisijungė ir Andrius Kauklys („Happyendless") bei Faustas Venckus – albumo prodiuseriai, aranžuotojai ir bendraautoriai.

„Esu labai dėkinga jiems už supratimą, kantrybę, kartais net ėjimą „prieš plauką" pildant mano muzikines užgaidas, bei palaikymą ir įkvėpimą, kai man pačiai jo kartais trūko", – atskleidžia Giedrė.

Ji pripažįsta, jog nors, pagal visas taisykles, turėtų beprotiškai džiaugtis naujojo albumo išleidimu ir laukti jo pristatymo klausytojams, visgi šiuo metu Giedrę labiau valdo baimė ir jaudulys.

„Ir visiškai nesvarbu, jog man autoritetingi žmonės, perklausę albumą, tikino, kad jis puikus. Na, bet taip man ir reikia – jeigu būčiau norėjusi ramybės, tai būčiau sėdėjusi su katinu ant kelių ir virbalais rankose, o ne prie pianino, įrašų studijoje ar repeticijose. Vis tik pildyti savo svajones yra labai atsakingas, jaudinantis ir kruopštumo reikalaujantis pomėgis", – šypsosi dainininkė.

Pirmą kartą albumą „Nuolat pildoma" klausytojai gyvai išgirsti ir įsigyti fiziniu formatu galės birželio 20 d. kokteilių bare „Salionas". Čia prie Giedrės prisijungs geri bičiuliai ir kolegos Darius Rudis (būgnai) ir Julius Valančauskas (bosas) – su šiais muzikantais dainininkė ne kartą grojo pirmojo solinio albumo „Optinė apgaulė" koncertuose, taip pat taip pat „Džiazo miniatiūrose" bei „Pieno lazeriuose".

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)