„Panathinaikos“ susitikimą laimėjo 91:68, bet R. Pitino patenkintas nebuvo. Tik šiemet iš JAV į Europą dirbti atvykusį amerikietį galutinai iš kantrybės išvedė graikų fanų įprotis tribūnose rungtynių metu traukti cigaretes.

„Tai yra žmonių savanaudiškumo atspindys. Savanaudžiai, negerbiantys aplinkinių ir žaidėjų, kurių pasirodymo patys ateina pasižiūrėti. Tiesiog šlykštu“, – dėl „Andreas Papandreou“ arenoje tvyrojusios atmosferos piktinosi Rickas Pitino.

„Aš pats rūkau cigarus golfo laukuose, bet ten aplink mane kitų žmonių nebūna. O čia tu esi arenoje, 10 tūkstančių žmonių rūko, žaidėjai dūsta.

Vienaip ar kitaip, reikia sau tai pasakyti: „Žmogau, juk mes esame sportiniame renginyje, aš būsiu disciplinuotas ir palauksiu pertraukos. Ir tada išeisiu į lauką ir galėsiu išsprogdinti savo smegenis cigaretėmis“.

Bet ne tada, kai aplink yra sportininkai, tėvai su mažais vaikais, kurie taip pat atėjo pasižiūrėti rungtynių. Deja, niekam aplink tai nerūpi, jiems nesvarbu, kuo kvėpuoja atletai“, – dėl situacijos ne tik „Peristeri“ namų salėje, bet apskritai visose Graikijos arenose piktinosi R. Pitino.

Nuorūkos OAKA arenoje

Faktas, kad tiek žurnalistai, tiek sirgaliai rūkyti nesivaržo ne tik per Graikijos čempionato, bet ir per Eurolygos rungtynes. Cigaretės yra traukiamos netgi pirmose žiūrovų eilėse arba sėdint žiniasklaidos vietose.

„Aš manau, kad visa ši mada su fakelais tribūnose taip pat nėra normali. Vieną dieną kažkas nusidegins, susižeis. Aš to nesuprantu. Manau, kad fanai turėtų palaikyti žaidėjus ir stengtis jiems padėti, o ne pakenkti“, – toliau piktinosi buvęs ilgametis NCAA komandų, taip pat Bostono „Celtics“ ekipos vyriausiasis treneris.

Graikijoje ir Bulgarijoje yra didžiausias rūkančiųjų skaičius Europos sąjungoje. Pagal „Eurostat“ pateikiamą statistiką, šiose šalyse kasdien rūko 27 proc. gyventojų.

Graikijoje bandomi taikyti įstatymai dėl rūkymo ribojimo viešose vietose yra masiškai pažeidinėjami, tvarkos neretai nesilaiko ir patys policijos pareigūnai.

Kaip primena ESPN, vasarį Europos sąjungos atstovai viešai sukritikavo Graikijos sveikatos apsaugos ministrą dėl nuolatinio jo ir darbuotojų rūkymo ministerijos patalpose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)