N. Modi tapo pirmuoju iš daugiau kaip 50 ministrų ir viceministrų, duosiančių priesaiką prezidentūroje per ceremoniją, kurioje dalyvauja 8 tūkst. žmonių, įskaitant Pietų Azijos šalių lyderius, Bolivudo žvaigždes ir iškilius politikos veikėjus.

N. Modi, kurio dešinioji partija „Bharatiya Janata“ (BJP) įsiamžino istorijoje kaip pirmoji, padidinusi savo daugumą per antrus iš eilės triuškinamai laimėtus parlamento rinkimus, ketina paskelbti naujus finansų ir užsienio reikalų ministrus, taip pat paskirti į aukštas pareigas savo svarbų padėjėją, BJP pirmininką Amitą Shahą.

Premjerui žengiant duoti priesaikos hindi kalba, jo šalininkai minioje skandavo „Modi, Modi!“

A. Shahas taip pat buvo sutiktas audringais sveikinimais.

Savo naujos vyriausybės narių sąrašą N. Modi turėtų paskelbti praėjus kelioms valandoms po ceremonijos prezidentūros sode.

Joje tikrai turėtų būti naujas finansų ministras, nes trečiadienį įtakingas buvusios vyriausybės narys Arunas Jaitley paskelbė, kad dėl prastos sveikatos nebegalės dirbti vyriausybėje.

Tarp priesaiką duodančių pareigūnų nebuvo ir užsienio reikalų ministrės Sushmos Swaraj, o tai reiškia, kad ji taip pat bus pakeista.

Minioje galima buvo išvysti opozicijos lyderį Rahulą Gandhi, vadovaujantį antrą kartą iš eilės triuškinantį pralaimėjimą patyrusiai Kongreso partijai. Šalia buvo jo motina ir buvusi partijos lyderė Sonia.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, dešimtmečius Indijai vadovavusios Nehru ir Gandhi premjerų dinastijos atžala partijos lyderiams sakė, kad nori atsistatydinti.