„Tegul pirmiausia susitaria valdantieji. (...) Mes gavome jų kvietimą, analizuojame“, – BNS ketvirtadienį sakė V. Tomaševskis.

Ji nedetalizavo, kada Lietuvos lenkų rinkimų akcija gali pateikti savo poziciją šiuo klausimu ir pridūrė, jog partija niekur neskubanti.

Paklaustas, ar ketina penktadienį susitikti su Valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderiais V. Tomaševskis atsakė: „Neplanavome“. Tačiau pridūrė, jog pokalbiai gali vykti ir telefonu.

S. Skvernelis teigė, kad penktadienį susitiks su Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderiu Valdemaru Tomaševskiu dėl būsimosios koalicijos.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, „socialdarbiečių“ ir „tvarkiečių“ lyderiai ketvirtadienį pasirašė memorandumą dėl valdančiosios koalicijos ir pareiškė laukiantys prie šio dokumento prisijungiant ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovų.

R. Karbauskis sakė, kad premjeras penktadienį išrinktajam prezidentui galės pranešti, jog „viskas yra tvarkoje su koalicija“, o po šio susitikimo ministras pirmininkas paskelbs apie savo apsisprendimą dėl likimo pareigose.