Dokumentai ir telefonai

Jau ką ką, bet šiuos dalykus reikia būtinai patalpinti į plastikines vandens nepraleidžiančias įmautes. Ir jeigu dar dokumentus išdžiovinti galime, tai telefonus dažnai tenka „laidoti“.

Šiais laikais nuo vandens dokumentus apsaugančių dėklų ir krepšių yra tikrai didelis pasirinkimas. Labai patogūs yra iš gumuoto audinio pagaminti krepšiai ir krepšeliai. Į juos galime susidėti piniginę, raktus, mobilųjį telefoną ir visa tai, kas „bijo“ drėgmės. Dažniausiai jų užsegimo konstrukcija yra paprasta ir funkcionali: viršutinė krepšio dalis užsisuka ir užsegama fiksatoriaus tipo plastikinėmis sagtimis.

Vandeniui nepralaidus krepšys

Mobiliuosius telefonus pravartu patalpinti dar ir į atskirus plastikinius vandens nepraleidžiančius dėklus. Taip „išmanųjį stebuklą“ galėsime visada laikyti prie savęs ir, užklupus liūčiai, nereiks karštligiškai ieškoti, kur jį paslėpti.

Įdėklas mobiliajam telefonui

Žvejybinės smulkmenos

Žinoma, geriausia, kada visos žvejybinės kuprinės ir dėžutės nepraleidžia vandens. Tačiau jei dirbtinių masalų dėžutes ir rūbus, iš bėdos, galime išdžiovinti, tai žvejybinių smulkmenų, kabliukų, suktukų ir svarelių, dėtuves geriau visiškai apsaugoti nuo drėgmės. Tam reikalui yra gaminamos plastikinės dėžutės, savo dangteliuose turinčios gumines tarpines. Jose visos jūsų naudojamos smulkmenos gulės saugiai, neišbyrės ir nerūdys.

Dėžutės žvejybinėms smulkmenoms su guminėmis tarpine

Pašarai ir masalai

Jeigu meškeriojate stacionariai, geriausia visus pašarus, masalus, o kartu ir save nuo lietus paslėpti po dideliu skėčiu. Jei mėgstate mobilumą, teks, įsigyti iš gumuoto audinio pagamintą masalams ir pašarams skirtą krepšį arba po ranka turėti plastikinį kibirą su sandariu dangčiu. Ten galėsite, netikėtai užklupus lietui, susidėti savo paruoštus pašarus ir gyvūninės bei augalinės kilmės masalus.

Krepšys iš gumuoto audinio, su dangčiu, skirtas pašarams ir masalams

Mes patys

Apie vandens nepraleidžiančius ir kartu kvėpuojančius rūbus jau rašėme. Norėčiau tik priminti, kad net jei nenorite investuoti į brangius nuo lietaus apsaugančius rūbus, siūlyčiau visada savo žvejybos kuprinėje ar krepšyje nešiotis kompaktiškai susidedantį, bet kokio tipo lietpaltį. Kartais net ir pats primityviausias, iš celofano pagamintas apsiaustas gali apsaugoti nuo visiško permirkimo. Tai visada turėkite omenyje, kai ruošitės daiktus išvykai į gamtą. Dar labiau reikėtų pasirūpinti vandeniui nelaidžiais drabužiais, planuojant ilgesnę, kelių dienų žvejybą.