„Šiomis dienomis sporto klubas gavo informaciją iš teisėsaugos, kad vienas iš klubo narių yra įtariamas nusikalstama veika. Jo narystė klube yra sustabdyta“, – socialiniuose tinkluose paviešino klubo vadovas Mindaugas S.

Sporto klubui vadovaujantis vyras taip pat skelbia, kad jei pateikti kaltinimai vaikinui pasitvirtins, jis visam laikui bus pašalintas iš sporto klubo.

„Klubas atsiriboja nuo buvusio nario smurto veiksmų. Kaip klubo vadovas, noriu užtikrinti visuomenę, jog sporto klubas niekada netoleravo ir netoleruos smurto, nesvarbu prieš ką jis būtų nukreiptas. Nariams nuolat yra primenama, kad per treniruotes išmokti kovos menų veiksmai gali būti panaudoti tik savigynai, kai gresia realus pavojus sveikatai ar gyvybei“, – rašoma sporto klubo vadovo paviešintame pranešime.

Įtariamuoju tapęs paauglys prieš kelis mėnesius buvo pagerbtas, kad atvirame grappling imtynių čempionate iškovojo II vietą.

DELFI primena, kad gegužės 26-ąją, paryčiais, apie 4.30 val., pirminiais tyrimo duomenimis, Tauragės rajone, kaimo turizmo sodyboje, neblaivus nepilnametis (gim. 2001 m.), naudodamas fizinį smurtą, pasikėsino išžaginti nepilnametę (gim. 2002 m.). Paaiškėjo, kad mergina buvo stipriai sumušta, ji patyrė didelius sužalojimus veido srityje. Pasak policijos, nepilnametė buvo išgabenta į Kauno klinikas. Žiauriai sumušta paauglė, tyrėjų žiniomis, gydoma reanimacijoje.

Pirmadienį dėl įvykio apklaustam vaikinui oficialiai pareikšti įtariamai. Po apklausos jis paleistas. Antradienį berniukas pasirodė mokykloje. Įvykio liudininkai ir merginos lankomos mokyklos pedagogai buvo sukrėsti, kad žiauriai smurtavęs berniukas lyg niekur nieko pasirodė pamokose.

Paauglės mokykloje jau nuo pirmadienio dirba psichologai.

Marijampolės apskrities VPK iniciatyva dėl pastarųjų savaičių įvykių Jurbarko rajone ketvirtadienį vyko susitikimas, kuriame dalyvavo Marijampolės apskr. VPK viršininko pavaduotojas Harimantas Poškevičius, Jurbarko r. PK veiklos skyriaus viršininkė, atliekanti viršininko funkcijas Laura Strimaitienė, Jurbarko PK VS vyr. tyrėjas Ramūnas Budrius, Jurbarko savivaldybės vadovai, atstovai, mokyklų vadovai bei atstovai, sporto mokyklos bei klubų vadovai ir treneriai, Vaiko teisių padalinio atstovė.

Pranešama, kad nuspręsta stiprinti policijos darbą vietoje, kuriose renkasi paaugliai. Be to, mokyklų atstovai tėvams primins, kad tėvai turi taip pat prisiimti atsakomybę išleisdami nepilnamečius į šventes, kur nedalyvauja suaugusieji ir gali būti vartojamas alkoholis. Prie bendro prevencinio darbo stiprinimo prisijungia ne tik mokyklos ir sporto klubai.