Seimo posėdžių sekretoriate jie įregistravo tai siūlantį rezoliucijos projektą, atsižvelgiant į tai, kad nuo šių metų balandžio 2 d. Kaune pradėjus veikti vadinamajai „veidrodinei” Žemės ūkio ministerijai (ŽŪM), šios ministerijos perkėlimo į Kauną klausimas tampa vis aktualesnis.

Parlamentarai pažymi, kad 1990 m. kovo 11 d. atkūrus Lietuvos nepriklausomybę nė viena ministerija nebuvo perkelta į kitą miestą.

„Dėl įvykio unikalumo kyla įvairių su ministerijos perkėlimo į Kauną teisėtumu, procedūromis, nauda ir grėsmėmis susijusių klausimų; (...) bendradarbiavimas su valstybės valdžios institucijomis, esančiomis dviejuose miestuose, taps sudėtingas ir brangus",- sako rezoliucijos projekto autoriai.

Jie pažymi, kad ŽŪM perkėlimui į Kauną nepritaria ūkininkų interesams atstovaujančios organizacijos, taip pat primena, kad Seimas, 2017 m balandžio 27 d. balsuodamas, ar pritarti Vyriausybės įstatymo pakeitimui, atmetė pasiūlymą dėl ŽŪM perkėlimo į Kauną.

„Konstitucijoje ypač akcentuojama Vilniaus, kaip valstybės sostinės, reikšmė, taip pat tai, kad sostinėse paprastai veikia visos centrinės tos valstybės valdžios institucijos",- sakoma dokumento projekte.

Tarp remiančių rezoliucijos projektą parlamentarų yra opozicijos lyderė liberalė Viktorija Čmilytė-Nielsen, konservatoriai Laurynas Kasčiūnas, Audronius Ažubalis, socialdarbiečiai Petras Čimbaras, Artūras Skardžius, sociademokratai Julius Sabatauskas, Juozas Olekas, Raminta Popovienė, Rasa Budbergytė, „tvartkietis“ Kęstutis Bartkevičius, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos nariai Leonardas Talmontas, Zbignevas Jedinskij ir kiti. Po šiuo dokumentu buvo pasirašęs vienintelis „valstietis“ Seimo Kaimo reikalų komiteto pirmininkas Andriejus Stančikas, tačiau savo parašą atšaukė.