Tokius lietuvių vairuotojų nuostatų pokyčius atskleidė „Swedbank“ užsakymu atlikta šalies gyventojų apklausa.

„Ilgą laiką daugelis vairuotojų buvo įsitikinę, kad dyzeliniai automobiliai yra geriausias pasirinkimas. Dabar taip galvojančių yra gerokai mažiau – tik 24 proc. šalies gyventojų teigia, kad kitas jų automobilis bus su dyzeliniu varikliu. O apie hibridinio automobilio įsigijimą teigia galvojantis kone kas ketvirtas šalies vairuotojas (23 proc.), dar 5 proc. prioritetą skirtų elektromobiliui“, − sako Tomas Pulikas, banko Vartojimo paskolų ir automobilių finansavimo departamento direktorius.

Pasak jo, remiantis apklausos rezultatais, daugiau nei trečdalis šalies vairuotojų – 36 proc. – pirkdami kitą automobilį ieškotų modelio su benzinu varomu varikliu.

Sąlyginai aukšta kaina yra vienas iš veiksnių, stabdančių gyventojus nuo aplinkai draugiškų automobilių įsigijimo. Palankesnės finansavimo sąlygos kone kas trečią (29 proc.) šalies gyventoją paskatintų įsigyti aplinkai draugiškesnį automobilį. Kaip sakoma pranešime žiniasklaidai, būtent tai paskatino banką pergalvoti švaresnių automobilių lizingo strategiją.

„Regitros“ duomenimis, per pastaruosius penkerius metus įregistruotų hibridinių automobilių skaičius Lietuvoje išaugo apie 9 kartus. Jei 2014 m. jis siekė 1,7 tūkst., tai 2019 m. pradžioje tokių automobilių skaičius jau buvo 15,7 tūkst. Šalyje įregistruotų elektromobilių skaičius palyginamuoju laikotarpiu išaugo nuo 63 iki daugiau kaip 1000.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)