Pakalbinome taupymo ekspertę iš „Coupons.com“ Jeannette Pavini, „Hotels.com“ filialo Šiaurės Amerikoje viceprezidentą Joshą Belkiną, „Stayful“ vadovę Cheryl Rosner ir „DealsPlus.com“ turinio ir rinkodaros direktorę Ivy Chou, klausdami patarimų, kaip sutaupyti užsisakant viešnagę viešbutyje.

Vadovaudamiesi jų patarimais, sudarėme sąrašą gudrybių, kuriomis kviečiame pasinaudoti ir jus, kai kitą kartą planuosite kelionę.



Užmeskite akį į verslo viešbučius

J. Pavini teigimu, verslo viešbučiai gali pasiūlyti gerą kainos ir kokybės santykį, ypač keliaujant Europoje. Priežastis ta, kad viešbučiai, aptarnaujantys verslo reikalais keliaujančius klientus, vasarą ir savaitgaliais gali būti tuštoki, reiškia, galima derėtis dėl geresnės kainos.

Prašykite kampinio kambario

J. Pavini taip pat rekomenduoja prašyti kampinio kambario, nes paprastai už tą pačią kainą galima gauti didesnio ploto kambarį. Ekspertė pataria kreiptis į viešbučio administraciją diskretiškai, kai už jūsų nėra laukiančiųjų eilės.

Įsiregistruokite baigiantis darbo dienai

Jei tikitės už tą pačią kainą gauti geresnį kambarį, geriausia įsiregistruoti baigiantis darbo dienai.
J. Pavini teigimu, tokiu metu viešbutyje jau būna paaiškėjusi situacija su užimtas kambariais, tad jums gali pasiūlyti geresnį variantą iš tų kambarių, kurie liko neužimti.

Paskambinkite tiesiai viešbutį

J. Pavini taip elgtis pataria dėl vienos paprastos priežasties – kreipiantis tiesiogiai į viešbučio personalą, o ne per rezervavimo svetaines, didesnė tikimybė, kad jei tik bus įmanoma, jums pavyks gauti geresnį kambarį.

Jei viešbutyje apsistojate reguliariai, pasistenkite palaikyti draugiškus santykius su darbuotojais ir kambarį užsisakykite tiesiogiai per juos.

Viešbučio kambarys

Viešbutį užsisakykite kartu su skrydžiu

Kartais pavyksta sutaupyti, viešbutį užsisakant kartu su skrydžio bilietais. Šią gudrybę rekomenduoja ir J. Belkinas, nes dažnai tokiu būdu galime sutaupyti ir lėktuvo bilietams, ir viešbučiui.

Dalyvaukite viešbučio lojalumo programoje

„Vienas iš geriausių būdų nemokamai gauti geresnį kambarį už tą pačią kainą, už kurią užsisakėte, yra dalyvavimas lojalumo programoje“, – sako J. Pavini.

Lojalumo programos dalyviai gali gauti, pavyzdžiui, kambarį už geriausią kainą, nemokamą prieigą prie Wi-Fi kiekvienos viešnagės metu ir informaciją apie išskirtinius renginius ar pramogas. Tai pat, užsisakant viešbutį ilgesniam laikui, galima gauti kelias nemokamas nakvynes arba nemokamus priedus (higienos reikmenis ir pan.).

Arba dalyvaukite viešbučių užsakymo programų lojalumo programose

Viešbučiai siūlo savo tiesiogines lojalumo programas, bet trečiosios šalys jų gali taip pat turėti.
Pavyzdžiui, „Hotels.com“ savo lojaliems klientams siūlo užsisakyti 10 naktų viešbutyje, ir vieną naktį gauti nemokamai. Šias dešimt naktų galima gyventi skirtinguose viešbučiuose skirtinguose miestuose, nebūtinai viename.

Užsisakykite pranešimus apie sumažintas kainas
Viešbučio kambarys

Kai nėra laiko stebėti kainų, verta užsisakyti pranešimus apie sumažėjusias kainas tokiose svetainėse, kaip „Hotels.com“ ir „Kayak“.

Jūs gausite laišką tik tada, kai kainos jūsų pasirinktoje vietovėje (ar vietovėse) ims mažėti, o tai reiškia, kad jūs būsite laiku informuoti, tačiau jūsų pašto dėžutė neužsikimš.

Užsiminkite, kad turite daug sekėjų

Pasak J. Pavini, jei aktyviai dalyvaujate tokių svetainių, kaip „TripAdvisor“ ir „Yelp“ veikloje, arba jei aktyviai reiškiatės socialiniuose tinkluose, galite apie tai užsiminti registratūroje.
Žinoma, tai negarantuoja nuolaidų, bet kartais viešbučiai influencerius linkę pamaloninti.

Stebėkite tendencijas, kur kainos kyla, o kur krenta

Jei nesate numatę konkrečios krypties, užmeskite akį į „Hotel.com“ svetainės „Hotel Price Index“ skyrelį, kuriame pateikiama informacija apie tai, kur viešbučių kainos auga, o kur mažėja. Rezultatai pagrįsti svetainėje sudarytais užsakymais ir klientų sumokėta vienos nakties kaina už kambarį (įskaitant mokesčius).

Įsidiekite specialias programėles

Programėlės gali tapti raktu į nuolaidų pasaulį. Tokios programėlės, kaip „Hotel Tonight“, gali padėti rasti paskutinės minutės nuolaidas kambariams, o „Hotels.com“ programėlėje lojalūs dalyviai gali gauti prieigą prie slaptų kainų skyrelio ir piko laikotarpiu (pvz., savaitgaliais), gali gauti viešbutį už daug geresnę kainą.

Užsisakykite kambarį naujai atsidariusiame viešbutyje

J. Pavini taip pat rekomenduoja užsisakyti kambarį naujame viešbutyje, nes kartais naujai atsidarę viešbučiai siūlo neblogas nuolaidas. Jie siekia pradėti verslą ir skleisti apie save žinią, todėl tai, anot ekspertės, gera galimybė susitarti dėl geresnių sąlygų.

Naudokite kuponų kodus

Tokiose svetainėse, kaip Coupons.com ir DealsPlus.com yra atskiras keliautojams skirtų kuponų skyrius. Tai gali būti nuolaidos viešbučiams įvairiose vietovėse ir nuolaidos lėktuvo bilietams.

Paminėkite, kad atvyksite pažymėti svarbios progos

Galbūt tai jūsų gimtadienis, vestuvių metinės, medaus mėnuo ar tiesiog pirmas kartas viešbutyje – nepakenks, jei paminėsite, jog švenčiate išskirtinę progą. Jums gali pasiūlyti geresnį kambarį, nuolaidų, priemonių ar dovanų, kad jūsų viešnagė taptų įsimintinesnė.

Vadovaukitės priešingybių taisykle

Ch. Rosner rekomenduoja vadovautis priešingybių taisykle – užsisakyti kambarį tada, kai dauguma žmonių neužsisakytų. Pavyzdžiui, verslo rajonuose esantys viešbučiai gali taikyti dideles nuolaidas savaitgaliais, o kurortiniai viešbučiai, atvirkščiai, – savaitės viduryje.

Viešbučio kambarys

Ieškokite galimybių uždirbti nuolaidas suteikiančių taškų

Viešbučiai bendradarbiauja su įvairiomis įmonėmis ir suteikia progą svečiams užsidirbti taškų.
Pavyzdžiui, galima užsidirbti taškų užsisakant taksi per „Uber“ programėlę, arba netgi perkant gėles, dovanas ar vyną tam tikrose svetainėse.

Rekomenduokite draugams

Viešbučiams patinka, kai juos rekomenduoja, nes tokiu būdu potencialiai pritraukiami nauji klientai, todėl neretai už rekomendacijas jie svečiams atsidėkoja. Už rekomendacijas galima gauti nuolaidų, taškų ir pan. Pavyzdžiui, „Marriott“ už rekomendacijas siūlo 50 tūkst. taškų, o jei pasinaudoję rekomendacija jūsų draugai apsistoja viešbutyje – jūs gaunate dar 10 tūkst. papildomų taškų.
Tokios svetainės, kaip „Stayful“ siūlo 25 dolerių nuolaidą už kiekvieną rekomendaciją.

Užsisakykite slaptą viešbučio kambarį

Slapti kambariai yra tokie, kuriuos viešbutis siūlo už mažesnę kainą, nes nenori, kad jie stovėtų tušti. Jūs iš anksto nežinosite, kokiame viešbutyje užsisakote kambarį, užtat galite sutaupyti 20-50 proc. nuo pradinės kainos.

Tokių pasiūlymų galite pasidairyti, pavyzdžiui, svetainės „Lastminute.com“ skyrelyje „Top Secret Hotels“ arba „Hotwire“ slaptų kainų skyrelyje.

Netylėkite, jei viešnagės metu kyla problemų

Kartais viešnagę apkartina tokios nenumatytos problemos, kaip triukšmingi kaimynai. Jei taip nutiko ir jums, J. Pavini ragina netylėti.

„Kaip kompensaciją jums gali pasiūlyti geresnį kambarį, nuolaidą kitai viešnagei ar nemokamus gėrimus bare“, – sako ji.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)