Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis sakė, kad jo komanda dirba visus būtinuosius darbus.

„Socialinėje srityje nuolat vyksta pakeitimai. Tai mes juos įgyvendiname, planuojame – ir kitiems, ir dar kitiems metams, nes čia negalima stabdyti. O, jeigu kažkas kitas įgyvendins, tai perduosime. Čia noriu, kad būtų tęstinumas“, – sakė L. Kukuraitis.

Pasak jo, dabartinėje situacijoje motyvacija dirbti kaip tik yra didesnė.

„Nes yra labai aiškus artimas terminas, ir, ką dar galime padaryti, tą darome, o kartu ir matome ir ilgesnę perspektyvą“, – sakė L. Kukuraitis.

Teisingumo ministras planuoja tolesnius darbus

Teisingumo ministras Elvinas Jankevičius sakė, kad galimybės toliau dirbti ne nuo jo priklauso, ir patikino neturįs jokios informacijos, ar jis liks būsimojo Ministrų Kabineto sudėtyje.

„Motyvacijos turiu, padarėme daug darbų, artimiausiu metu dar ruošiamės paskelbti naują žinią, bus daug naujovių administracinių ginčų komisijose ir apskritai ginčų komisijų klausimuose . Laukia didžiulis darbas – Lukiškių kalėjimo iškėlimas, ir komitete bus diskusija dėl mūsų naujo pasiūlymo – kalbant apie laisvės atėmimo vietų bausmes, sąlygas, resocializaciją“, – sakė E. Jankevičius.

Ministrai dėžių krautis nesiruošia

Susisiekimo ministras Rokas Masiulis teigė, kad „dabar belieka stebėti situaciją“.

„Manau reikia palaukti ir pažiūrėti , kas čia bus. Dabar – tiek to chaoso, kad sunku suprasti, kas čia vyksta. Kai nusistovės vanduo, bus aiškiau. Dabar sunku sakyti“, – sakė R. Masiulis.

Pasak jo, politiko darbas visada yra nestabilus.

„Tai visada esu pasiruošęs viskam“, – sakė R. Masiulis.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius tik patikino, kad turi dau motyvacijos dirbti.

Paklaustas, ar dar nesipakuoja daiktų į dėžes, pajuokavo: „neturime dėžių“.

Finansų ministras Vilius Šapoka irgi nurėžė turįs „vidinę motyvaciją dirbti Lietuvai“.

Veryga į darbą žiūri filosofiškai

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga į situaciją žiūri filosofiškai.

„Ne sykį esu sakęs, ministrams kiekviena diena gali būti paskutinė. Jeigu esi be motyvacijos dirbti – tai ko ten eiti“, – sakė A. Veryga.

Jis patikino nesipakuojąs daiktų.

„Dirbame darbus, registruojame projektus, dirba grupės, dirbame viską, ką reikia daryti pagal Vyriausybės programą, niekas nestoja, ir nestos iki to momento, kol nebus apsispręsta kaip nors kitaip“, – sakė A. Veryga.

Valstiečių-žaliųjų lyderis Ramūnas Karbauskis ir premjeras Saulius Skvernelis šiandien sakė, kad visi politiniai postai yra ant stalo.