Kaip jau skelbė DELFI, sekmadienio naktį Tauragės rajone, kaimo turizmo sodyboje, nuo neblaivaus nepilnamečio nukentėjusi mergina šiuo metu gydoma reanimacijoje. Ji patyrė didelius sužalojimus veido srityje. Pasak policijos, nepilnametė buvo išgabenta į Kauno klinikas. Mergaitės šeima socialiame tinkle „Facebook“ pasidalijo pagalbos prašymu. Jie prašė paaukoti pinigų mergaitės veido operacijoms, teisininko paslaugoms. Imtis iniciatyvos ėmėsi ir komunikacijos specialistas Saugirdas Vaitulionis bei verslininkė Daina Bosas.

DELFI susisiekus su Saugirdu Vaitulioniu jis papasakojo, kokių rezultatų jau pavyko pasiekti.

„Manau, šioje byloje reikia gero advokato, kad ji nesibaigtų taip, kaip Lietuvoje kartais būna, jog nuskriaustieji lieka patys kalti, o smurtautojai - nenubausti. Kad taip neįvyktų ėmėmės teisinės pagalbos ir šiuo metu tariamės su advokatu.

Saugirdas Vaitulionis

Kadangi mergina yra paauglė ir jai yra visiškai sumaitotas veidas, dantys, žandikaulis ir nosis, suradome plastikos chirurgus, grožio kliniką, kuri merginai nemokamai sutvarkys visas netektis, kurios nutiko incidento metu. Merginai visas gyvenimas prieš akis ir jai reikės gyventi. Norime, kad tas atimtas grožis sugrįžtu.

Labai džiugu tai, kad ir žmonių palaikymas yra didžiulis. Ne tik moralinis, bet ir finansinis. Žmonės aukoja pinigus, nes faktas, kad jų reikės šioje kovoje. Klinika taip pat iš karto sutiko padėti.

Advokatų taip pat ne vienas siūlėsi. Tačiau, šiuo atveju, mes nusprendėme, kad advokato reikia tikrai gero, kuris dirbtų nuoširdžiai ir kovotų kaip už savo vaiką. Aš tikiu, kad mums pavyko tokį rasti“, – sakė jis.

DELFI susisiekus su Daina Bosas, moteris neslėpė, jog ši istorija ją itin palietė. Jos nuomone, niekas neturėtų būti abejingas tokioms istorijoms, ypač tėvai.

„Aš esu darbų žmogus, todėl pirmiau mes turime padaryti viską, ko užsibrėžėme, o tik paskui kalbėti išsamiau. Nenoriu, kad pirmiau būtų kalbama, o paskui daroma.

Daina Bosas

Manau, kad turėtų visi Lietuvos gyventojai prisidėti prie tokių istorijų sprendimo, nes tai yra labai svarbu kiekvienam. Juk tai mūsų visuomenė ir mes visi turime būti atsakingi. Tik kartu mes galime kažko pasiekti ir užkirsti kelią tokioms istorijoms. Iš tiesų mane džiugina skaičiai žmonių, kurie nelieka abejingais.

Niekas neturėtų būti nuošalyje, ypač tėvai auginantys dukras bei sūnus. Aš pati esu mama ir mane ši istorija labai sukrėtė, man tiesiog verda kraujas, girdint apie šios merginos kančias.

Manau, kad taip besielgiantys vaikinai yra iš normalių šeimų, tačiau, kažkodėl vis tiek nusprendžia elgtis taip siaubingai elgtis. Tai reiškia, kad reikia tokius asmenis stipriai bausti, nenuolaidžiauti. Kad nei vienas iš jų negalvotų, jog lengvai išsisuks. Tik įbauginant galima atpratini nuo tokių poelgių.

Mes žinome, kas yra kitoje pusėje. Tam, kad smurtautojas neišvengtų atsakomybės ir jo mama, su savo politiniais ryšiais nesiimtų kažkokių išsukinėjimo manevrų, nusprendėme, kad reikia žmogui padėti“, – sakė sukrėsta moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (647)