„Perdavėme Aukščiausiajai Radai įstatymo projektą dėl prezidento nušalinimo nuo valdžios ypatumų“, – jis sakė per spaudos konferenciją Kijeve.

R. Stefančukas pridūrė, kad buvo pateiktas „vienalytis įstatymo projektas dėl apkaltos procedūros“ ir kad kito tokio projekto Radai nėra pateikta.

Tačiau anksčiau trečiadienį buvo paskelbta, kad partijos „Petro Porošenkos blokas“ parlamentinės frakcijos vadovo pavaduotojas Oleksejus Hončarenka užregistravo atskirą įstatymo dėl prezidento apkaltos projektą.

„Šiandien pateikiau savo apkaltos įstatymo projektą. Mūsų prezidentas žadėjo, kad šis įstatymo projektas bus, bet niekaip negalime sulaukti iš prezidento šio teisės akto projekto, todėl nutariau padėti prezidentui Zelenskiui“, – žurnalistams sakė O. Hončarenka.

Prezidento atstovas taip pat paragino Aukščiausiąją Radą svarstyti jai anksčiau pateiktą teisės akto projektą, apibrėžiantį deputatų teisinės neliečiamybės panaikinimo tvarką.

Pasak R. Stefančuko, dabar veiksmų turi imtis parlamentas.

„Labai tikiuosi, kad šis bendradarbiavimas bus konstruktyvus“, - pabrėžė jis.

R. Stefančukas patikino, kad artimiausiu laiku V. Zelenskis parlamentui pateiks įstatymo dėl atsakomybės už neteisėtą praturtėjimą projektas.

„Manau, tai išties artimiausių dienų klausimas“, – sakė V. Zelenskio atstovas.

Ukrainos Konstitucinis Teismas pripažino prieštaraujančia pagrindiniam įstatymui anksčiau Aukščiausiajai Radai pateiktą svarstyti pataisą dėl atsakomybės už neteisėtą praturtėjimą, bet dėl šio žingsnio nuogąstavimą išsakė Tarptautinis valiutos fondas, JAV ir Didžiosios Britanijos ambasados.

Vėliau ankstesnis prezidentas Petro Porošenka pasiūlė pakeistą šio teisės akto versiją, o Aukščiausiosios Rados deputatai pasiūlė daugiau kaip 10 alternatyvių variantų.