„Audringas antradienio vakaras, galima sakyti, vainikavo šį kiek neįprastą pavasarį. Ypač išskirtinis buvo balandis, kuris pasižymėjo tiek neįprastai aukšta temperatūra, tiek ir itin menku kritulių kiekiu. Gegužė lietumi taip pat nebuvo itin dosni, bet bent jau vakarykštis lietus daugeliui šalies vietovių leido lengviau atsikvėpti.

Šiandien orai kur kas gaivesni, tačiau neilgam, nes panašu, jog į Lietuvą su kalendorine vasara atkeliaus ir vasariška šiluma“, – DELFI teigia gismeteo.lt direktorius Kęstutis Petkevičius.

Anot jo, šiandien lietaus dar gali tikėtis rytiniai ir pietrytiniai šalies rajonai, tačiau temperatūra labai žemai nekris, termometrai rodys 12-18 laipsnių šilumos.

„Vilniuje oras sušils iki 18 laipsnių. Kaune ir Panevėžyje bus apie 16, Šiauliuose apie 15 laipsnių šilumos. Klaipėdoje vyraus 12 laipsnių šiluma“, – vardija pašnekovas.

O štai antroji savaitės pusė, prognozėmis dalinasi K. Petkevičius, bus gerokai ramesnė ir šiltesnė, nenumatoma ir gausių kritulių. Tiesa, susiruošusiems stovyklauti reikėtų pasiruošti vėsesnėms naktims. Kai kur, anot pašnekovo, gali būti ir šalnos.

„Ketvirtadienio naktis bus vėsoka, kai kur dirvos paviršiuje gali ir silpnos šalnos pasikandžioti. Vėsiausia bus šiaurės vakaruose, kur temperatūra sieks vos 2–6 laipsnius šilumos. Šilčiausia – pietrytiniuose, rytiniuose šalies rajonuose. Čia vyraus 8–10 laipsnių šiluma.

Dienos metu jau daug kur maloniai šildys saulės spinduliai, nors pūs gaivesnis šiaurys. Vilniuje bus apie 20, Kaune ir Panevėžyje apie 19 laipsnių šilumos. Šiauliuose termometrai fiksuos 17, Klaipėdoje 14 laipsnių šilumos“, – teigia pašnekovas.

Penktadienis, paskutinė ši pavasario diena, anot sinoptiko, taip pat žada ne itin šiltą naktį, tačiau dieną lepins maloni šiluma.

„Paskutinę pavasario dieną nedidelis lietus galimas vakariniuose šalies rajonuose. Nakties metu temperatūra šalyje svyruos tarp 5–10 laipsnių.

Dieną termometrų stulpeliai stiebsis dar aukščiau. Vilniuje ir Kaune oras sušils iki 22 laipsnių. Šiauliuose bus apie 18, Panevėžyje apie 20 laipsnių šilumos. Klaipėdoje vyraus 14 laipsnių temperatūra“, – vardija K. Petkevičius.

Jis turi gerų žinių ir norintiems pasideginti. Pasak pašnekovo, su kalendorine vasara sugrįš ir vasariški karščiai. Tiesa, Lietuvos greičiausiai neaplenks ir šiam sezonui būdingi lietūs su perkūnija.

„Pagal dabartinius duomenis, pirmasis kalendorinės vasaros savaitgalis taip pat bus maloniai šiltas. Kai kur dienomis temperatūra pasieks ir 23–25 laipsnius šilumos.

Gaiviausi orai bus pajūryje. Šeštadienio dieną kai kur protarpiais palis, o sekmadienį, tikėtina, jog popietinėmis valandomis vietomis gali nuvilnyti trumpi lietūs su perkūnija“, – DELFI teigė jis.

K. Petkevičius prognozuoja, kad kitos savaitės pradžia jau bus itin vasariška, o, jei vėsesni orai artimiausiu metu ir aplankys Lietuvą, tai esą ilgai užsibūti neturėtų.

„Remiantis dabartiniais prognozių modeliais, dar įspūdingiau atrodo ateinančios savaitės pradžia. Tuo metu šalyje termometrų stulpeliai gali šoktelti ir iki 27 laipsnių šilumos. Visgi, kur ne kur vėl gali prapliupti vasariškas lietus su perkūnija. Kiek vėliau bus truputį gaiviau, bet panašu, kad neilgam“, – geromis žiniomis dalinasi K. Petkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)